Låge 9 | Golf.dk

09/12 - 2018 | Hans Christian Colov

Hvordan skal man forholde sig, hvis ens bold, som har ligget stille, bliver flyttet (eller løftet) af den ene eller anden grund?

Først skal det sikres, at den faktisk flyttede sig. Bid mærke i følgende formulering. Den bruges også i andre sammenhænge i reglerne f.eks. til at afgøre, hvorvidt en bold er havnet i et strafområde eller unormale baneforhold.

Det skal være: En kendsgerning eller så godt som sikkert, hvilket betyder mere end muligt eller sandsynligt. Find begrebet under Definitionerne, og bliv klogere på, hvad det dækker: Læs mere her.

Reglen beskriver 4 mulige årsager til at bolden flytter sig, og at der er forskellige konsekvenser afhængig, om det er den ene eller den anden:

  1. Naturkræfter, f.eks. vind eller vand
  2. Spilleren selv (eller caddie)
  3. Modstanderen (eller caddie) i hulspil
  4. Anden ekstern påvirkning, f.eks. en hund, ræv eller anden spiller i slagspil

Du får også opfrisket fremgangsmåden, hvis dit markeringsmærke flyttes eller løftes.

De forskellige mulige strafmæssige konsekvenser beskrives i samme regel.

I de tilfælde hvor det oprindelige sted, som bolden blev flyttet fra, ikke kan bestemmes sikkert, men i stedet skal skønnes, skulle man i de gamle regler droppe bolden. Nu skal den genplaceres på det skønnede sted.

 

I hvilken udstrækning må man give og få råd på banen, hvad forstås ved et slag til bolden, og er der begrænsninger i, hvorledes man må stå, når man slår? Det bliver vi klogere på i morgen.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

User Comments:

  • Det mener jeg

    09/12 - 2018 | Michael Fogdahl Nielsen

    Det mener jeg

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!