Låge 8 | Golf.dk

08/12 - 2018 | Hans Christian Colov

Denne regel, og ikke mindst principperne bag den, er meget vigtig. Vi siger det lige en gang til: Spil banen, som den er, og som du finder den.

Det betyder meget enkelt, at du ikke må flytte, knække eller bøje noget voksende, noget defineret som fastsiddende, integreret i eller afgrænsende banen for, at du bedre kan se bolden, se hvor du skal slå hen, tage opstilling på vanlig vis eller svinge, som du gerne vil.

Der er dog (heldigvis) visse undtagelser. Gør dig selv den tjeneste og klik ind på den fulde ordlyd. Her vil du under punkt 8.1a finde en liste over de handlinger, som ikke er tilladte, og under punkt 8.1b dem, som du godt må udføre.

Læs mere her.

Lad os tage et par eksempler:  

Din bold ligger på banen, men meget tæt ved en hvid out-of-bounds pæl. Pælen er i vejen for dit tilbagesving, så du tænker - kan jeg ikke lige fjerne den inden slaget. Jeg skal nok sætte den på plads igen! Den går ikke Granberg.

Granberg var i øvrigt en svensk ballonskipper, Victor hed han, som i midten af 1800-tallet under en mindre vellykket ballonfærd, så sig nødsaget til at springe ned på taget af Hofteateret på Christiansborg. Men det var ikke tilladt, præcis som det gælder at pille ved objekter, der afgrænser banen.

Må man børste løs jord eller sand væk? Desværre, nej. Og dog? Læs mere her.

Som vi tidligere har talt om, må man med rimelighed, dvs. ikke med en grønthøster eller håndgranater, bøje og flytte f.eks. græs og voksende grene, når man skal finde og identificere sin bold. Men – nu kommer det – det skal føres tilbage til den oprindelige position inden slaget udføres. Hvis græs er bøjet til side for at identificere bolden, skal græsset tilbage igen inden du slår.

 

I morgen kommer der mere fra samme skuffe. Spil bolden, som den ligger. Den eksakte regeltitel er lidt længere, og den får du, når du har sovet.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
x

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!