Låge 7 | Golf.dk

07/12 - 2018 | Hans Christian Colov

Man må lede efter sin bold på en fair og rimelig måde. Hvad vil det sige? Det er tilladt på en forsigtig måde at flytte og bøje voksende græs, buske og grene med fødder og jern. Hvis en gren knækker under denne rimelige fremfærd, er der ingen straf. Men kun når du leder – ikke når slaget skal slås.

Hvis du derimod farer voldsomt frem og går bersærk i brændenælderne med dit sandjern, så falder den ubarmhjertige hammer. Den generelle straf – nu ved alle vel, hvad det betyder?

Her er noget nyt: Tidligere fik man straf, hvis man kom til at flytte sin bold, mens man ledte. Ret uretfærdigt synes mange – de der altid slog lige ned ad fairway, syntes det var en god ordning.

Nu er det straffrit at komme til at flytte bolden under fair søgning. Men husk dette. Bolden skal genplaceres, ellers indkasserer man den generelle straf. Hvis den lå usynligt under en gren eller i græsset, så skal den tilbage dertil. Nogen tror fejlagtigt, at man altid har ret til at kunne se bolden, når man skal slå. Sådan er det ikke.

Læg mærke til dette udtryk GEN-placeres. Det betyder på præcis det samme sted. Ligesom på greenen. Hvis en bold kun skal placeres er præcisionen ikke så nøje – typisk inden for bredden af et scorekort. At droppe bolden er den tredje og sidste måde at få bolden i spil igen.

Læs mere i Regel 7

Tilliden til os golfspillere har nået nye højder. Tidligere skulle ens medspiller kaldes over, hvis vi skulle løfte og identificere vores bold. Ikke længere. Vi sparer tid, og føler os sikre på at denne procedure følges.

 

I morgen lufter vi den gamle vending ”spil banen, som den er”. Man fornemmer allerede, at indvendingerne står i kø. ”Der må da være frit drop fra dette hjulspor”, ”der må da være lempelse her, her er jo næsten ikke noget græs”, ”de professionelle ville bestemt ikke finde sig i dette”. Pas generelt på med at sammenligne med, hvad vi ser på TV.

De professionelle tours har på visse punkter deres egne regler. Det skal du se som et personalegode. De arbejder jo også ofte i weekends, hvor vi andre spiller rigtig golf.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!