Låge 6 | Golf.dk

06/12 - 2018 | Hans Christian Colov

Det første slag til bolden på et hul skal slås fra teestedet. De fleste, men ikke alle, ved hvad der forstås ved teestedet.

Teestedet er et veldefineret, firkantet område, som fremad og til siderne afgrænses af ydersiderne af teestedsmarkeringerne. Det strækker sig 2 køllelængder bagud. En bold er på teestedet, hvis noget af bolden berører eller er inden for den yderste grænse.

Hvis du i hulspil kommer til at slå dit første slag uden for teestedet grænser, eller at du kommer til at slå fra et forkert teested, kan din modstander enten acceptere slaget eller forlange, at du slår slaget om fra det rigtige sted. Det får du ikke straf for.

Hvis det samme sker i slagspil, skal du rette fejlen ved at slå igen fra det rigtige teested. Det koster den generelle straf (2 strafslag), uanset hvor mange slag/strafslag, du havde med den første bold.

Hvis du ikke retter fejlen, inden du slår ud fra næste teested, eller afleverer dit scorekort, hvis det var sidste hul, bliver du diskvalificeret.

Nyt: Hvis du ved dit første slag kun strejfer bolden, så den falder ned af tee’en, men stadig er inden for grænserne af teestedet, tæller slaget, men du må tee’e bolden op igen uden straf, hvis du vil, og hvor du vil inden for teestedet.

Læs mere i Regel 6.

Regel 6 fortæller også om de (grufulde) konsekvenser, det har at slå til en forkert bold.

Nu er vi (langt om længe) kommet så langt, at du har talt dine 14 køller, varmet op på træningsbanen, vundet lodtrækningen på 1 hul, og fra (det rigtige) teested sendt bolden af sted. Nu ved vi alle, hvad der sker. Den helt nye bold sejler i vinden ud i det høje hø til højre.

I morgen ser vi på, hvordan man leder efter en bold, og hvordan den identificeres.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!