Låge 5 | Golf.dk

05/12 - 2018 | Hans Christian Colov

En golfrunde består almindeligvis af 18 huller, men komitéen kan bestemme et andet antal.

Må man før eller efter en runde øve sig på banen? Der er 2 svar: Ja og nej.

I hulspil er der ingen begrænsning. Her kan man både teste greens hastighed ved at putte på banen, og man kan sågar have spillet på banen inden runden.

I slagspil er mulighederne meget begrænsede. Her må der ikke øves på banen inden runden. Men som noget nyt må man modsat tidligere godt øve sig på banen efter den sidste runde for dagen, selvom turneringen fortsætter dagen efter. Lad os her minde om, at stableford også er slagspil.

Lidt om tempo – den røde tråd

En spiller må ikke uden god grund forsinke spillet unødigt (det kunne være på grund af sygdom, eller at der søges hjælp af en dommer). Straffen for at gøre dette er 1 strafslag. Sker det én gang til, får man yderligere 2 strafslag. Hvis det stadig ikke er feset ind, og man forsinker spillet en tredje gang, bliver man sendt i bad med besked om, at man først er velkommen igen en anden dag.

Læs mere i Regel 5.

Der gøres i det hele taget meget ud af spilletempoet i de nye regler. Der lægges ikke op til, at du skal løbe rundt på banen med tungen ud af halsen, men at du skal være klar, når det er din tur til at slå. Og du opfordres oven i købet til at spille ”ready golf”.

Begrebet ”ready golf” introduceres nu i reglerne. I slagspil opfordres man til at slå, selv om man ikke er længst fra hullet - så snart man er klar, så længe det er sikkert. Også på greenen. I hulspil kan det også gøres, hvis det er aftalt med modstanderen forud for hvert slag.
 

I morgen ser vi nærmere på, hvad du kan gøre, hvis du har slået et luftslag, og bolden stadig er på teestedet.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

User Comments:

  • Konkurrencen

    05/12 - 2018 |

    Vi har besluttet først at levere det rigtige svar, når konkurrencen er lukket ved midnat. Alle kan se svaret ved at gå tilbage til foregående dags låge (i panelet til højre) eller ved at gå til præmiesiden, hvor dagens vinder også står.

  • konkurrencen

    05/12 - 2018 | Helle Lange

    Jeg synes, det ville være dejligt at se det korrekte svar, når man har svaret på dagens spørgsmål.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!