Låge 4 | Golf.dk

04/12 - 2018 | Hans Christian Colov

I Regel 4 bliver du taget igennem de krav, der gælder for diverse hjælpemidler og udstyr. Meget af det er ikke noget, vi tænker på til dagligt. F.eks. gælder der krav til udformningen af golfhandsker og golfgrips, men de færreste behøver at bekymre sig om det.

Nyt: I de tidligere regler skulle der en lokalregel til for at tillade brugen af afstandsmålere. Nu blevet en del af reglerne.

Reglen om, at man maksimalt må have 14 køller i sin bag, gælder stadig. Den internationale forening af caddies har haft succes med deres lobbyarbejde for, at dette antal ikke blev øget.

Alle bolde og køller, vi spiller med, skal være godkendte. Så alle de, der i de mørke vinteraftener kreativt sysler med skistave, gasslanger og loddekolbe for at lave egne køller, bør finde alternativ beskæftigelse.

Læs mere i Regel 4.

Her er noget mere nyt. Tidligere måtte man ikke spille videre med en kølle, som man havde ødelagt i vrede. Om 28 dage må du både spille videre med en ødelagt kølle og uden unødig forsinkelse af spillet forsøge at reparere den, lige meget hvordan, den blev beskadiget.

Derimod må du fremover ikke udskifte den beskadigede kølle, undtagen hvis den blev beskadiget af noget udefra kommende såsom en greenkeeper, der i den lave og blændende morgensol kører sin Jacobsen græsklipper ind i din bag.

Vidste du i øvrigt, at slaget uden straf skal slås om, hvis bolden under et slag går i flere stykker?

 

De næste 2 dage vil vi først (Regel 5) høre, hvad det vil sige at spille en runde (møde op til start til tiden, må man øve sig på banen før og efter runden, samt særlig fokus på spillehastighed). Derefter hvad det vil sige at spille et hul (Regel 6). Teestedet defineres. Skal man slå alle slag på hullet med den samme bold? Hvornår må man evt. udskifte den?

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!