Låge 23 | Golf.dk

23/12 - 2018 | Hans Christian Colov

Her til sidst har det knebet lidt med at finde en god dansk overskrift til reglerne. Til gengæld er de blevet dejligt korte. 4-bold kunnet måske have passeret, men der er ikke helt den samme power i det. Firebold er klart for slapt. Enig?

Lige som i går spilles four-ball af 4 spillere med 2 som makkere på hver side. Alle fire spiller hver med sin bold. Denne form kan også spilles som både slag-og hulspil.

Den af de 2 makkere, der har laveste score på et hul, tæller også for sidens score. Det er i hulspil ikke nødvendigt, at nogen fra siden kommer i hul. Så tabes hullet, hvis modstanderne får en score på hullet. Ellers er der laveste score for hver side, der afgør, hvilken side der vinder hullet.

I slagspil skal mindst én fra siden have en score på hvert hul. Ellers diskvalificeres denne side.

Når scoren, og husk det er bruttoscoren, føres på kortet i slagspil, er det vigtigt, at den føres ud for den specifikke spiller, der har haft denne score. Det er dog tilladt at notere begges score.

Kun én fra siden behøver at underskrive kortet.

I må give hinanden råd om køllevalg og puttelinjer, osv. Selv om hver spiller sig egen bold, kan hver af de to makkere agere på hinandens vegne. Du kan således markere, løfte og droppe din makkers bold. Hvis du begår et regelbrud, f.eks. ved at løfte din makkers bold på green uden at markere den først, så er det din makker, og ikke dig, der får straffen.

Næppe noget, der er særligt populært, og slet ikke efter, at du kom for sent til runden.

Hvis den ene spiller på en side generer modstandernes spil, laver regelbrud, der hjælper makkerens spil eller bryder Regel 4.1b om maksimalt antal køller eller udskiftning af køller, får begge spillere straffen.

Det samme gælder, hvis den ene spiller på siden, f.eks. på grund af dårlig opførsel, bliver diskvalificeret, så diskvalificeres begge spillere. Reglen omtaler de forskellige situationer både i hul-og i slagspil, hvor denne alvorlige sanktion gælder.

 

I morgen samles vi alle sammen glade om dejlig mad, lys og gaver. Næsten symbolsk handler den sidste Regel også om at være sammen og om at dele. Den hedder Holdturneringer.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!