Låge 21 | Golf.dk

21/12 - 2018 | Hans Christian Colov

Stableford. Det kender vi alle. Det var en engelsk læge, Frank Stableford, som allerede for næsten 80 år siden syntes, at en golfrunde tog for lang tid. Det var for svært for ham at klemme en runde ind imellem sygebesøgene. Han indførte dette pointsystem. 0 (en streg), 1, 2, 3 osv.

Det sparer tid, når man samler bolden op, hvis points ikke kan opnås.

Men husk - det er en form for slagspil, og det er de regler, der skal følges. Når der spilles stableford i dame-og herreklubber har der af og til indsneget sig en uvane. Der bliver givet putts både her og der uden det nødvendige hensyn til bolden bagved eller foran, hvor generøsiteten måske ligger på et helt andet niveau. Hold op med det. Hvis puttet er så let, at det kan gives, tager det kun et splitsekund at slå det i og dermed følge reglerne.

Strafslag efter slagspilsreglerne i stableford tillægges almindeligvis på det hul, hvor forseelsen fandt sted.

Maksimum score. Den spilleform kender vi ikke. Ny slagspilsmodel, hvor komiteen kan fastlægge en maksimumscore pr. hul. Det kunne være par x 2, netto dobbeltbogey eller andet bestemt antal slag. Den røde tråd. Slut med 12’ere på kortet.

Reglen omtaler også three-ball hulspil. Her spiller 3 spillere i samme bold hulspil mod hinanden. Hulspilsreglerne gælder naturligvis. Der er dog et par finurlige krøller. Forestil dig at spiller A giver B et put for en halvering af hullet, men spiller C ønsker at se samme put for en halvering i deres match, og B misser. A og B halverer hullet og C vinder hullet mod B.

Nu er julen meget tæt på. Helt teoretisk kunne det tænkes, at enkelte endnu ikke var helt færdige med forberedelserne. I morgen bliver der tid. Emnet er foursome. Der tager ikke væsentligt længere tid at læse end at sige Indiana Jones.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!