Låge 19 | Golf.dk

19/12 - 2018 | Hans Christian Colov

Selv om ”spil bolden, som den ligger” stadig skal være vores ledestjerne, så havner din bold af og til i et så sådant leje, at det giver anledning til andre tanker. Du kan erklære bolden uspillelig. Det kan du gøre alle steder på banen, bortset fra i strafområder. Og beslutningen er helt og aldeles din.

Det kan du f.eks. gøre, hvis du skønner, at det er med risiko for liv og lemmer, og med statsgaranti vil ødelægge dit ellers gode humør at forsøge at slå til bolden, fordi den ligger dårligt, eller hvis bolden ligger oven i et par våde gåselorte, og du lige har fået de nye, hvide golfbukser på (der har jeg da lempelse uden straf, tænker du, men nej). Det læser du mere om i Definitionerne under Løse naturgenstande.

Hvis bolden er i det generelle område, har du 3 lempelsesmuligheder:

  1. Sidelæns lempelse: Her er referencepunktet boldens oprindelige placering. Herfra udmåles et lempelsesområde på 2 køllelængder, ikke nærmere hullet. Her skal bolden droppes, forblive i og spilles fra.

  2. Lempelse på flaglinjen: Du kan gå tilbage på flaglinjen (lige linje mellem flaget og der, hvor bolden ligger). Vælg et referencepunkt på denne linje og drop i et lempelsesområde på 1 køllelængde.

  3. Forrige sted: Du kan gå tilbage til forrige sted og droppe derfra. Også her er citronhalvmånen på 1 køllelængde.

Du får 1 strafslag, når du følger denne fremgangsmåde.

En sjælden gang kan der under en runde opstå tvivl om et regelspørgsmål. Du er måske uenig med dine medspillere om en bestemt handling er lovlig eller ej. Regel 20 beskæftiger sig med, hvilke muligheder, man har for at løse problemet, således at der er størst mulig harmoni i baren efter runden.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!