Låge 18 | Golf.dk

18/12 - 2018 | Hans Christian Colov

Du har altid ret til at tage lempelse med et strafslag fra det sted, hvorfra du slog dit forrige slag. Det lyder lidt kompliceret.

Uanset hvor din bold er havnet, om den er mistet, out-of-bounds, ligger i et strafområde, uspillelig et andet sted på banen, må du altid gå tilbage og sætte en ny bold i spil. Det koster et strafslag.

Hvornår er en bold mistet? Læg mærke til, at det ikke længere hedder tabt. En meningsfuld sproglig opstramning.

Læs mere her.

En bold er mistet, hvis den ikke findes inden for 3 minutter, efter at søgningen er påbegyndt. Du har således ikke 5, men kun 3 minutter. Den røde tråd slår til igen.

Hvornår er en bold out-of-bounds? Hele bolden skal være uden for banegrænsen. Grænsen skal opfattes som en usynlig streg i jordniveau på indersiden af de hvide pæle. Det vil sige, at de hvide pæle står uden for banen. Hvis banegrænsen vises med en hvid streg af maling på græsset, så er selve stregen uden for banen.

For at spare tid ved at slippe for at skulle gå tilbage, kan du vælge at slå en provisorisk bold, hvis du mistænker, at din bold kan være gået out-of-bounds eller kan mistes et sted på banen, som ikke er i et strafområde. Du må således ikke slå en provisorisk, hvis bolden kun kan mistes i et strafområde.

Du skal altid tydeligt sige, at du slår en provisorisk bold.  Bemærkninger som ”jeg tager lige en med”, eller ”jeg slår en ekstra for en sikkerheds skyld” de duer ikke. Forsømmer du at sige ordet ”provisorisk” bliver bolden nu bolden i spil, og du får 1 strafslag. Husk det nu. Du siger jo også altid ”prosit”, når nogen nyser.

Du må slå videre til den provisoriske bold, indtil du er fremme ved det sted, hvor din oprindelige bold skønnes at ligge. Spiller du videre derfra med den provisoriske, bliver den bolden i spil, og din oprindelige er mistet – selvom du finder den.

 

Nu er du heldig, og du finder din oprindelige bold. Den er hverken out-of-bounds eller mistet, men den ligger rigtig, rigtig, rigtig skidt. Hvad nu? Hvis ikke du som Seve Ballesteros vælger at slå, ser vi i morgen på hvilke muligheder, du har for at komme ud af kattepinen.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!