Låge 17 | Golf.dk

17/12 - 2018 | Hans Christian Colov

Et strafområde er det, du tidligere forstod ved en gul eller en rød vandhazard. Begrebet vandhazard findes ikke længere. I den nye definition af strafområde kan det yderligere omfatte områder, som komiteen vælger at definere som sådanne. Det kan være et ufremkommeligt område med f.eks. tæt vegetation, et område med ringe spilleforhold, f.eks. klipper, vulkanrester, eller et område, som det måske er farligt at færdes i.

Læs mere her.

Fælles for disse er, at de defineres som enten røde eller gule strafområder med hver sit regelsæt for lempelse. Flere, men ikke alle områder, der tidligere var gule, vil være røde fremover.

Bolden er i et strafområde, hvis noget af bolden ligger i eller rører ved strafområdet. Hvis din bold således bare rører ved en rød (eller gul) pæl, er den i strafområdet. Hvis din bold sidder fast oppe i et træ, der hælder ind over grænsen til strafområdet, så er den inden for dette.

Må du for øvrigt fjerne en rød eller gul pæl, der står i vejen for dit sving? Ja, det er straffrit.

Ud over navneskiftet, er der andre ændringer?

Ja. Modsat tidligere må du nu kun droppe ud til den side, hvor din bold gik ind i et rødt strafområde. Den anden, gamle mulighed med at droppe på den modsatte side, f.eks. fra en parallelt forløbende å, forsvinder fra Golfreglerne.

Surt show, synes nogen. Til gengæld får du som en generøs kompensation nu straffrit lov til fjerne løse naturgenstande, at tage prøvesving i et strafområde og at grounde køllen i forbindelse med slaget. Hold da op, synes de nu.

Læs om strafområderne, eller rettere se dem, før din nabo. Her vises trin-for-trin, hvorledes du kan tage lempelse fra et rødt, henholdsvis gult, strafområde. Dette er meget vigtig information, og du bør, i det mindste af egoistiske grunde, kende dine muligheder.

En Jørgen Clevin wanna-be har her været særdeles flittig, og der er meget god illustrativ hjælp.

Der er også flere videoer – lidt popcorn er nu helt på sin plads.

 

I morgen bliver du mindet om, at du skal sætte en kasse bolde på din ønskeseddel. Der ser vi på reglen for bolde, der er blevet væk på den ene eller anden måde.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

User Comments:

  • 44

    24/12 - 2018 | Neil Mcbeth Mason

    44

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!