Låge 16 | Golf.dk

16/12 - 2018 | Hans Christian Colov

Begrebet ”unormale baneforhold” dækker ud over ikke-flytbare forhindringer også dyrehuller, areal under reparation og midlertidigt vand. Alle disse har hver sin definition, som det måske var værd for dig at se nærmere på.

Læs mere her i Definitionerne.

Bortset fra i strafområder kan du få lempelse fra unormale baneforhold. Men hvornår?

  • Hvis din bold er i eller berører det unormale baneforhold.

  • Hvis forholdet er i vejen for din stance eller dit påtænkte sving.

  • Og hvis bolden er på greenen, tillige hvis forholdet kan forstyrre din spillelinje.

Når du tager lempelse efter denne regel, skal du være opmærksom på, at du skal tage fuld lempelse. Dvs. du skal helt væk fra genen. Du må f.eks. ikke have den ene fod på stien, i det midlertidige vand eller andet, du vil have lempelse fra.

Du skal også tænke dig grundigt om, inden du tager lempelse. Du skal nemlig altid vælge nærmeste punkt for lempelse, som ikke er nærmere hullet. Det kan sagtens være i høj rough, på en skråning, eller noget der er værre, end der hvor bolden nu ligger. Hvis du er på greenen, kan det nærmeste punkt for lempelse være uden for green. I så fald skal det være i det generelle område – ikke i en bunker eller i et strafområde.

Der er rigtig gode illustrationer med masser af citronhalvmåner til at understøtte din læsning af den fulde regel.

Nu kommer de farlige dyr. Nogle golfspillere har en uvane med at tage den store havespreder med på banen. Fra dem har vi hørt uhyrlige historier om, hvad de har mødt af skumle skabninger i skovens mørke. Det er for det meste ikke dem, det gælder (selvom det kunne være en kronhjort om efteråret). Reglen dækker oftere slanger, skorpioner, alligatorer og andet kryb fra de varme lande, hvortil vi længes nu.

 

Strafområder. Burde være en betegnelse for landets butikscentre og stormagasiner lige nu. I morgen kommer den golfmæssige definition. Ubetænksomt af The R&A og USGA at tage dette så sent – det fremmer ikke ligefrem julestemningen.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!