Låge 13 | Golf.dk

13/12 - 2018 | Hans Christian Colov

På greenen er livet lettere - i hvert fald indtil du skal putte.

På greenen er der flere handlinger, herunder en række nye, som er tilladte, modsat hvis du befinder dig på et af de andre 4 baneområder:

Du bestemmer oftest selv, om du vil markere, løfte og rense din bold.

Du må fjerne løs jord og sand.

Du må nu reparere de fleste skader på greenen. Dette omfatter nedslagsmærker, spikemærker, dyrespor, fodaftryk og lignende, men ikke naturlige ujævnheder, almindelig slitage, ukrudt eller dårligt græsdække. Spor efter prikning af green og vertikalskæring skal også lades urørte.

Du får ikke straf, hvis du ved et uheld kommer til at flytte en bold eller et markeringsmærke.

Læs mere her.

Hvad sker der, hvis en bold, der ligger stille på green, begynder at flytte sig f.eks. på grund af et kraftigt vindstød?

Hvis bolden ikke forinden har været løftet, skal det næste slag slås derfra, hvor bolden ender. Også selv om den måske triller ned i en bunker.

Hvis bolden forinden havde været løftet og genplaceret, skal den samles op uden straf og genplaceres, der hvor den trillede fra. Dette er nyt i de nye regler.

En af de regelændringer, der på forhånd har opnået størst opmærksomhed, er den nye, eller rettere genskabte, mulighed for at kunne putte med flaget i hullet. Dvs. at blive fritaget for straf, hvis man rammer flaget i hullet. Den røde tråd. Vi sparer tid.

Læs også de delvist reviderede regler for, hvornår en bold defineres som værende i hul. Regel 13 er lidt svær og også omfangsrig, men det harmonerer med det besvær og de frustrationer, vi netop ofte har på green.

 

I morgen følger en regeltekst, som også er lang. Her er der væsentlige nyheder.

  • Hvornår skal man markere bolden inden den løftes, og hvem må løfte den?

  • Der er helt nye dropperegler, og dem skal du kunne.

 

Så afsæt lidt tid i morgen. Vi har af samme grund aftalt med Netflix, at de kun sender Morten Korch film i morgen.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!