Låge 12 | Golf.dk

12/12 - 2018 | Hans Christian Colov

Bunkere udgør en særlig bevidst udfordring i golf. Vi skal have testet vores færdigheder i at slå dette specielle slag, hvor det i forbindelse med selve slaget er forbudt at berøre sandet før end i nedsvinget. Altså ikke grounde køllen ved bolden og heller ikke ramme sandet på vej i opsvinget!

Du skal vide, hvordan en bunker er defineret, og derfor vide hvornår din bold er i en sådan eller ikke. Se illustration.

Det er egentlig tankevækkende, hvor overrendte disse steder er på trods af deres manglende popularitet. Meget sigende kaldes den meget store bunker på 14. hul på Old Course i St. Andrews for Hell’s Bunker. I øvrigt meget rart at få antydet, at der kan spilles golf ”dernede”.

I de nye regler er der heldigvis kommet ændringer, som gør livet lidt lettere.

Tidligere måtte du kun fjerne de såkaldte ”flytbare forhindringer”. Det kunne være en coladåse, en rive eller andet fabrikeret. Løse naturgenstande som blade, grene, æbler osv. måtte ikke fjernes. Det må de nu!

Du må sågar godt forsigtig berøre sandet, når du samler noget op, når du støtter dig til din kølle som stok. Du må også, som tidligere nævnt, berøre og flytte sand, når du leder efter din bold. Men du må ikke på nogen måde forud for dit slag teste beskaffenheden af sandet, andet end indtage din stance på en naturlig måde.

Hvad nu hvis din bold ligger helt håbløst i en bunker, og at du, som overraskende få, kender dine begrænsninger i dette element? Så må du som hidtil erklære bolden uspillelig og droppe bolden i bunkeren med 1 strafslag. Vi minder lige om referencepunktet og lempelsesområdet igen. Vi skal jo lære disse nye udtryk.

Som noget nyt får du en ekstra mulighed. Du må nu med 2 strafslag droppe uden for bunkeren på flaglinjen og ikke nærmere hullet. Den gamle mulighed, når en bold erklæres uspillelig, med at gå tilbage og slå fra forrige sted med 1 strafslag, gælder stadig.

 

Lad os komme op herfra og få sandet væk fra sko og frisure. I morgen føler vi os meget mere tilpas. Nu er vi på Green.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet fra Golfreglerne 2019, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!