Låge 1 | Golf.dk

01/12 - 2018 | Hans Christian Colov

Spillet, spilleropførsel og Reglerne

 

Forestil dig forsvarsspilleren, der i en meget stor international fodboldkamp tager armen til hjælp i straffesparksfeltet. Dommeren står godt placeret, ser det, og peger på pletten. Det meste af stadion ser det, og det samme gør resten af verden på TV. Men spilleren gestikulerer og skriger hysterisk, at bolden ramte ham i brystet og slet ikke på armen.

Det er fodbold.

Samtidig spilles en mindre, men ikke ubetydelig hulspilsmatch i Danmark (der var fadøl på højkant). Den ene spiller flytter en mindre gren lige foran sin bold, inden han slår sit andet slag på 8. hul. Uheldigvis flytter bolden sig derved en lille smule. Spilleren genplacerer bolden, og slår sit næste slag på green.

Hverken hans modspiller eller andre fra resten af verden så, at bolden flyttede sig.

Da han mødte sin modspiller længere fremme på hullet, forklarede han, at han desværre havde pådraget sig et strafslag og nu lå i 3.

Det er golf.

Regel 1 er den vigtigste af de 24 regler.

Den handler om kendskab til og bevidsthed om reglerne og efterlevelse af disse - og ikke mindst ærlighed.

Vi skal som hidtil selv være vores egen dommer og idømme os den korrekte straf, hvis vi bryder en regel.

Vi skal alle efterleve spillets ånd og spille banen, som vi finder den, og spille bolden, som den ligger.

Nyt: Klubben kan indføre et Kodeks for god opførsel, som nu kan straffe uønsket opførsel under golfrunden, f.eks. give strafslag for at gå ind i et område med spilleforbud, hvor der også er adgangsforbud.


Læs mere i Regel 1 her


Og der er mere for de særligt interesserede her


I morgen følger Regel 2. Den handler om banen, og om hvorledes banen er delt op i 5 forskellige og definerede områder. Reglerne er forskellige fra område til område.

 

Konkurrencebetingelser

Hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet, er du med i lodtrækningen om dagens præmie fra Golf Experten, samt præmien i den samlede konkurrence, som er en golfrejse fra Golf Plaisir. På vores præmieside kan du se oversigt over samtlige præmier, præmiernes værdi, rigtige svar og præmievindere. Dagens præmievinder udtrækkes førstkommende hverdag. Samtlige vindere bliver offentliggjort på Golf.dk umiddelbart efter udtrækning.

Fristen for at deltage i dagens konkurrence er indtil midnat på samme dag.

Samtykke til nyhedsbreve

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen, at du opgiver din mailadresse og accepterer at modtage nyhedsbreve fra Golf.dk, Golf Experten og Golf Plaisir. Du kan nemt framelde dig nyhedsbreve ved at klikke på afmeld-linket. Mailadressen bliver desuden brugt til at kontakte vinderne af konkurrencen, således at vi kan modtage adresse til fremsendelse af gevinst. Adresse til fremsendelse af gevinst skal fremsendes senest inden udgang af januar 2019, idet du ellers mister retten til din gevinst.

DGU Erhverv A/S, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, står bag denne konkurrence.

User Comments:

  • Låge nr 1 - strafslag

    03/12 - 2018 | Ole Svenningsen

    jeg har kikke regl et igennem, og stå ikke noget om strafslag i denne regl, men derimod at man skal følge reglerne m.m. jeg vil mene at vedkommende få 1 stafslag hit regl 15.1 b, er jeg forkert på den med det er rigtig at generelle straf er 2 slag i slagspil og tabt hul i hulspil

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

 

 

Hov - det er ikke tid endnu!