Thorbjørns tyrkiske hule | Golf.dk

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Thorbjørns tyrkiske hule

20/09 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Det er sjældent træningsanlægget, der står tilbage i erindringen, når man har besøgt en ny bane. Men træningsgreenen på Carya Golf Club er ikke helt almindelig.

Den er 150 meter lang og med et areal, der svarer til 15 gennemsnitlige danske parcelhuse. Og så er den opdelt i otte eller ni forskellige plateauer, ligesom en vandrutschebane.

Der var faktisk lidt rutschetur over det sidste november, da Thorbjørn Olesen vandt Turkish Airlines Open og karrierens største check på selvsamme bane.

Han slog banerekorden med en runde i 62 slag, men han var også lige ved at smide en føring på syv slag i sidste runde.

Carya Golf Club er tilgængelig for gæster, så det er muligt at træde i Olesens fodspor. Men det behøver ikke at være en rutschetur, for Carya er en helt igennem behagelig bane. Nok udfordrer den, men man kan kommer derfra med en god oplevelse - og en god score.

Det var netop sidste år, at europatouren flyttede sit tyrkiske stop fra The Montgomerie Maxx til Carya Golf Club.

Med masser af lyngbeplantning og valget af den femdobbelte Open-vinder Peter Thomson som banearkitekt er man tydeligvis gået efter associationer til det britiske (også selv om Thomson er australier).

 

Lys i mørket

Den kun ni år gamle Carya Golf Club er dog dybest set en mesterskabsbane, der har mange af de samme karakteristika som andre baner i området.

Der er frit drop fra al lyng, så reelt spiller de mange fyrretræer og banens fire vandhazarder en langt større rolle end det, som klubben selv kalder “hedelandskab”, når den omtaler sig selv.

Carya er en fornøjelse på grund af sin velplejethed, variation og strategiske krav.

Mange huller kræver grundig omtanke fra teested, men alle forhindringer er synlige. De 75 bunkers har typisk høj kant, så man ikke sådan lige overser dem.

Banen har et af de bedste sæt par tre-huller, jeg har oplevet. Alle fire udfordrer på forskellig vis, uden at man noget sted har tyet til at gøre dem 180 meter lange.

Da banen blev forfremmet til europatour-bane, byggede man en vandhazard til, så man nu har en dramatisk finish med vand på de sidste fire huller.

Fans med god hukommelse husker måske, at under Turkish Airlines Open skulle spillerne slå ud fra et hustag på 16. hul.

Den oplevelse får greenfeegæster ikke med i købet, men det rokker ikke ved, at Carya er en fremragende bane.

Havde jeg haft mere tid i Tyrkiet, så havde jeg spillet den en gang til. Carya er nemlig en af de ganske få baner, der kan spilles i mørke under projektørernes skær.

 

Dansk Golf var inviteret til Tyrkiet af den tyrkiske ambassade og Turkish Airlines.

 

Fakta:

Land: Tyrkiet

Greenfee: Fra 55 til 165 euro, afhængig af årstid og af, om du er gæst på et af de to hoteller i nærheden, som drives af selskabet bag Carya og National Golf Club.

I nærheden: Belek nær Antalya er hjem for stort set alle Tyrkiets bedste baner. Lykia Links, Sueno, National Golf Club Antalya og Montgomerie Maxx ligger alle i nærheden

 

Derfor skal du spille den:

Blærerøvsværdi: Billedresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 stars

Carya Golf Club er en ny bane, som de færreste kendte, før den blev europatour-bane. At den nu har været scene for en stor, dansk sejr giver navnet Carya lidt ekstra schwung.

Tilgængelighed: Billedresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 stars

Tyrkiet ligger ikke lige om hjørnet, men der er righoldige muligheder for at komme direkte eller indirekte til Antalya, og så er der masser af golf inden for en kort radius.

Skønhedsværdi: Billedresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 stars

Carya er velfriseret, som det sømmer sig for en tourbane. De høje fyrretræer rammer banen ind på smuk vis.

Sværhedsgrad: Billedresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 starsBilledresultat for 2 out of 5 stars

Der er flere huller, hvor greenkanten ligger lige op til vandet. Men fairways er brede og greens store, så selv om du ikke kommer til at matche Thorbjørn Olesens 62’er, kan du godt lave en fornuftig score.

User Comments:

  • Dejlig bane også for HCP 18 og 22

    30/04 - 2018 | Anita Seneca Jensen

    Vi har været her flere gange, og har været meget glade for at spille banen både om dagen, og om aften hvor lyset er tændt. Aften golf er ret speciel oplevelse, som man virkelig skal prøve, hvis man er i Belek. Venligst Anita S. Jensen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk