Spaniens tredjestørste by rummer kultur, historie og golf | Golf.dk
Tæt ved Middelhavet i behørig afstand af Valencias havnemiljø åbenbares den højt meriterede 18 huls bane El Saler .

Foto: PR

El Bosque Golf Club ligger I et frodigt dalstrøg vest for Valencia

Foto: PR

World Paella Day er for de lokale bønder, som lancerede den originale paella opskrift

Foto: PR

Imax-biografen Hemisferic var den første bygning i City of Arts and Sciences

Foto: PR

Spaniens tredjestørste by rummer kultur, historie og golf

11/02 - 2020 | Bent Stenderup

Valencia er i dag Spaniens tredjestørste by med et befolkningstal omtrent som Københavns. Byen tiltrækker hvert år et par mio. udenlandske turister og har været hovedstad i Kongeriget af samme navn helt tilbage til perioden 1238-1707. Den autonome region Valencia er i store træk sammenfaldende med det fordums Kongerige, og byen Valencia er fortsat regionens naturlige hovedstad - og fuld af overraskelser.

Campo de Golf El Saler 

En lille halv time syd for Valencia ligger en højt meriteret bane fra 1968, tegnet af Javier Arana. Tæt ved Middelhavet og vis a vis Parador de El Saler åbenbares en 18 huls bane, som fire gange har været vært ved Open de Espana. Her er tale om en gammel, smuk bane i klassisk design og med god variation - delvis park og skov, delvis links. I Golf World rangeres denne par-72 bane blandt verdens 60 bedste og som no. 9 på kontinental Europas top 100. Banen måler 6.042 m og er beliggende i det miljøbeskyttede landområde, som er en del af Albufera Natural Park. Campo de Golf El Saler er en bane, man ikke sådan uden videre bliver færdig med. Et nyt besøg virker mere end sandsynligt.

El Bosque Golf Club

Vest for byen i et frodigt dalstrøg ligger en anden af Valencias kvalitetsbaner, nemlig El Bosque fra 1975. Designet skyldes den navnkundige Robert Trent Jones Sr, som har såvel Valderrama som Sotogrande på samvittigheden. Banen har par 72 og måler 5.913 m fra klubtee. Banen er let kuperet uden dog at være buggykrævende. En stor og velbeliggende restaurant-terrasse med udsigt over flere huller er det naturlige tilflugtssted efter runden. Til anlægget er knyttet både tennisbaner, swimmingpool og legeplads for børn. El Bosque fører en meget miljøvenlig kurs og er hele tiden parate til at leve op til de nyeste krav; aktuelt drejer det sig især om nedbringning af vandforbruget, noget man i regionen er meget opmærksomme på.

Byen og historien

Særligt interessant er det i den gamle bydel, Barrio del Carmen, at vandre tilbage i historien og lade sig imponere af storslåede bygninger mellem de to bymure, den islamiske og den kristne. Et vidnesbyrd om en fortid med religiøse brydninger, som regel dikteret af områdets frugtbarhed og handelsstrategiske betydning. Maurerne regerede i området indtil det 8. årh. og medbragte bl.a. nye dyrkede planter som ris, sukkerrør, appelsiner og mandler fra Nordafrika og Den Nære Orient. Også de geniale vandingsanlæg kan man takke maurerne for. Først i 1238 generobredes byen af de kristne.

Mercado Central og Valencian art nouveau

Det oprindelige udendørs marked fra 1839 blev efterhånden afløst af et imponerende indendørs markedsområde domineret af byggematerialerne stål, glas og fliser. Vinderprojektet så dagens lys i 1928 og står i dag som et klokkerent eksempel på Valencian Art Nouveau. Et arkitektonisk og dekorativt mesterværk, som dækker 8600 kvm i to etager med geometriske konstruktioner og lysindfald. Hver dag er her  masser af mad i de ca 1000 boder, masser af liv. Intet under, at Mercado Central, som på afstand næsten ligner en katedral, tiltrækker et væld af turister.

City of Arts and Sciences

En gåtur langs den to km lange park, der snoer sig gennem byen langs bunden af den udtørrede flod Turia er næsten et must. Flodsengen er fyldt med vandskulpturer, broer, legepladser, caféer, fiskedamme og gademusikanter. Men her slutter festen ikke, for Valencias berømte City of Arts and Sciences, leder frem til den moderne tidsalder og en arkitektur, i hvilken der pudsigt nok også er anvendt stål og glas i rigelige mængder. Eksemplerne er mange, the Hemisferic, the Science Museum og Oceanogràfic. Det kæmpemæssige undervandsmuseum Oceanogràfic er en oplevelse. Tæt på hajer, kæmpe store rokker og en mængde andre havdyr opdager man, hvor elegant og manøvredygtigt havets ofte mægtige skabninger agerer.

Paella

Hvert år i september holdes World Paella Day for at mindes de lokale bønder, som lancerede den originale paella opskrift. Det er dog et faktum, at risdyrkning i Albufera Natural park blev introduceret af araberne i det 18. årh. I dag dyrkes der ris på mere end 16.000 hektar. Albufera tegner sig for godt 30% af den spanske risproduktion. Den lokale Paella Valenciana indeholder kylling, kanin, snegle, grønne bønner, hvide bønner, tomat, Valencia ris, olivenolie, vand, saffran, hvidløg og salt. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk