Spaniens Augusta åbner døren på klem | Golf.dk

Spaniens Augusta åbner døren på klem

16/12 - 2015 | Claes Meldal

Golf Santander er ikke noget helt normalt golfanlæg. Banen ligger i umiddelbar tilknytning til Santander Banks hovedkontor et par kilometer sydvest for Madrid, men indtil for nylig har de fleste golfentusiaster måttet nøjes med andenhåndsberetninger om den fantastiske bane. I flere år var Golf Santander hermetisk lukket for alle andre end den spanske storbanks kunder og samarbejdspartnere.

Sådan er det ikke mere. Nu er det bare at gribe knoglen og booke en starttid. Og er man i kongebyen, kan en visit til Golf Santander varmt anbefales.

Resortbane på spansk

Nogle har en lidt negativ opfattelse af ordet ‘resortbane’, men i Golf Santanders tilfælde er det skudt helt forbi målet. Banen minder i sit udtryk meget om en amerikansk resortbane, og den byder på et unikt mix af træer og vand, som er i spil på de fleste huller. Golf Santander bugter sig gennem det midtspanske landskab med største selvfølgelighed – og med banedesigner Rees Jones’ sædvanlige respekt for naturen.

Banen er smal mange steder, så du bliver holdt til ilden i alle slag. Skulle du slå en skævert, bliver du straffet retfærdigt med en kindhest, ikke en gennemprygling. Og når du nærmer dig greenområderne, er der masser af arbejde tilbage. Løse slag bliver opfanget af de lumsk placerede bunkere, og greens er sensationelt hurtige, når man tænker på, hvor godt de tager imod approachslagene.

Skarpe par 3- og par 5-huller

Der er flere huller, der står skarpt i erindringen efter de 18 huller på Golf Santander. Fremragende par 3-huller som 7 og 17. hul involverer begge i høj grad det våde element, og de laaaaange par 5-huller 12. hul (552 meter) og 18. hul (496 meter) kræver, at du slår langt og præcist – og undgår at hælde bolden i en af de søer, der er markant i spil.

Når man tænker på alle de højdepunkter, den spanske hovedstad har at byde på, sætter 18 huller på Golf Santander virkelig prikken over Madrids i.

Blærerøvsværdi: 3 ud af 5

For nogle år siden – da banen var nærmest umulig at komme ind på – var blærerøvsværdien helt oppe at ringe. Golf Santander er dog stadig en yderst efterspurgt bane blandt Madrids elite.

Tilgængelighed: 4 ud af 5

Banen er nu åben for alle golfspillere med handicap 32 og derunder. Det er ganske nemt at komme ud til banen, når du først er ankommet til Madrid.

Skønhedsværdi: 4 ud af 5

Beliggenheden i udkanten af Madrid betyder fred og ro i pagt med naturen. I forbindelse med opførelsen af banen blev der plantet over 5.000 træer i området, og de giver banen masser af karakter.

Sværhedsgrad: 4 ud af 5

Banen er ikke et monster, men den spiller langt, da boldene næsten ikke ruller på fairway. Og på de lynhurtige og ondulerede greens kan du snildt komme til at putte flere gange, end du havde planlagt.

Denne artikel blev bragt i Dansk Golf #6, 2015. Dansk Golf var inviteret til Madrid af Santander Consumer Bank, der er hovedsponsor for Dansk Golf Union.

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk