Skånes skønne skatkammer | Golf.dk

Skånes skønne skatkammer

20/05 - 2016 | Claes Meldal

Skåne har for vane at give os golfspillere lidt ekstra, når vi besøger den smukke sydsvenske region. Måske kan du sætte tænderne i en kærkommen pølse med brød ved halvvejshuset efter hul 9. Måske er servicen i klubhuset så god, at det smitter positivt af på hele golfoplevelsen. Eller måske kan du hoppe i en udendørs spa og hvile de trætte muskler efter en lang dag på golfbanen.

Du kan i hvert fald være sikker på, at du får fuld valuta for dine golfkroner i Skåne.

Fra Østdanmark går det stærkt, når du vil have skånsk græs under golfskoene. Hvis du krydser Øresundsbroen, kan det kraftigt anbefales at have tegnet abonnement på et BroPas i forvejen. Det trykker broafgiften ned på under halv pris i forhold til de 350 kr., som en kontantbillet koster. Og med bare én tur over Øresund om året er abonnementet allerede tjent ind.

Efter en 20 minutters køretur over broen og et id-tjek fra de svenske toldere er du nu officielt i et andet land. Og selv om du lige har vinket farvel til Danmark få minutter forinden, står det hurtigt klart, at alting er lidt anderledes i Sverige.

Du kan med det samme fornemme, at der er god plads i vores broderland mod øst. Moder Natur har sørget for, at der er højt til loftet i Skåne. Mægtige graner og løvtræer tårner sig op i de gigantiske svenske skove, hvor du kan gå i mange timer uden at møde en levende sjæl – i hvert fald af menneskeracen.

Hvis du er til en mere menneskenær ferieoplevelse, kan du nyde de karakteristiske rødmalede træhuse, som ses overalt i Skåne. Du kan også opleve et væld af slotte, herregårde og andre overnatningsmuligheder, der minder dig om, at der er vigtigere ting i livet end arbejde, forpligtelser, sociale medier og Netflix.

I Skåne finder du masser af spændende gårdbutikker med vidunderlige delikatesser og råvarer, som venter på at blive udforsket. Du kan også besøge nogle af egnens over 20 vingårde og utallige lokale ølbryggerier, der har knækket koden til de gode smagsoplevelser. Men sørg for at være skarp på, hvem der har chaufførtjansen – den tilladte alkoholpromille i Sverige er 0,0.

Hvis du er ude efter en gourmetoplevelse, er det oplagt at søge mod Malmø lige på den anden side af sundet. Her finder du ikke færre end fem Michelin-restauranter og andre fremragende spisesteder. Også uden for Malmø spiser du godt og som regel ganske billigt.

Efter en runde golf på de fleste baner i Skåne kan du også roligt sætte dig til rette i klubhuset og bestille en portion mad. Både kvantitet og kvalitet plejer at holde højt niveau.

Men inden da skal du naturligvis lige spille 18 huller for at skærpe appetitten. Heldigvis er Skåne plastret til med klassebaner for enhver smag. Du kan spille en runde på Barsebäcks Masters Course, en af de mest berømte golfbaner i Sverige. Her bliver du kastet rundt i alle facetter af den svenske natur – ikke mindst skov og kyst. Det giver en afvekslende golfoplevelse, hvis mage du ikke finder mange andre steder.

På Vasatorp ved Helsingborg kan du spille den naturskønne og udfordrende Tournament Course, hvor du finder masser af spændende huller, der skal forceres. Banen har højt niveau og bider godt fra sig, især hvis vinden er i spil.

Elisefarm og Araslöv er to fremragende anlæg, der har en høj stjerne blandt mange danskere. Elisefarm er en svær bane, der spiller meget længere, end den syner. Greens er godt beskyttede, og roughen skal undgås for enhver pris. Elisefarm byder også på spa, god mad og en efterspurgt søndagsbrunch, som man ikke bør gå glip af. På Araslöv finder du 36 glimrende golfhuller, der danner en ideel ramme om en golfferie i Skåne. Naturen og faciliteterne fås ikke meget bedre, og mad og indkvartering er fremragende.

Endelig kan du få en autentisk linksoplevelse på Torekov, hvor du føler dig hensat til de britiske øer. På det næsten 100 år gamle layout kan du spille golf, som det oprindeligt blev spillet – og du har havudsigt på stort set alle huller. Og ikke langt fra Malmø finder du Rönnebäck, en afvekslende parkbane med store højdeforskelle på flere huller og fremragende greens.

Fælles for alle golfbanerne er, at du får golf med et overraskende godt forhold mellem pris og kvalitet. Banerne er ofte i fremragende stand, og som regel er der altid et eller flere elementer, der er i særklasse. Det kan være et spændende layout, unik natur, spændende bunkere, fantastiske greens – eller alle sammen i skøn forening.

På Skånes golfbaner har du plads til at være dig selv og nyde den storslåede svenske natur. Uanset om du befinder dig i skov, ved strand eller på hedeland, har du alle muligheder for at fordybe dig i Skånes natur og koble helt af. Det burde være alle forundt ind imellem.

Sverige er et hæderkronet golfland med omkring en halv million registrerede golfspillere ud af en befolkning på knap 10 millioner – og mange svenske golfspillere betragter Skåne som toppen af poppen på golffronten. Det er svært at være uenig i den vurdering.

Der er en stærk golfkultur og et fremragende klubmiljø på mange af banerne, og det er ikke usædvanligt, at klubberne har langt over 1.500 medlemmer. Klubhusene summer af liv, og faciliteterne i klubhusene og på træningsanlæggene er i top for at tilfredsstille de mange medlemmers – og gæsters – behov.

De skånske værter har også et instinktivt servicegen, som gør det til en fornøjelse at besøge Skånes golfbaner og er med til at styrke helhedsindtrykket. Og på vej hjem over Øresundsbroen sidder man med et tilfreds smil på læben og føler sig privilegeret over at have så nem adgang til Skånes skønne skatkammer.

 

Farvel, Skåne. Og på snarligt gensyn.

Dansk Golf var inviteret til Skåne af Tourism in Skåne.