PGA Sweden Links - en ærlig bane der ser dig lige ind i øjnene | Golf.dk
Klubhuset er et konstant referencepunkt når man spiller Links-banen på PGA National

Foto: PR

PGA Sweden Links - en ærlig bane der ser dig lige ind i øjnene

18/04 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

En indkørsel sladrer til tider meget om det, der venter for enden af vejen. Det gælder også hos PGA Sweden National.

En lang træallé skal signalere, at nu skal vi opleve noget særligt. Men træernes størrelse røber også, at der er tale om et forholdsvis nyt sted.

Idéen til PGA Sweden er et par årtier gammel, men de to 18-hullers baner, Links og Lakes, blev først indviet i juni 2009.

Vi skal spille Links i dag. En solid vind på 1. tee er vel den velkomst, man må regne med på en bane med det navn. Og det er, hvad vi får.

PGA Sweden Links er hvad den giver sig ud for at være. Der er ingen gimmicks eller fjollerier på denne bane, hvor din strategi nødvendigvis må være den, som vinden dikterer.

Som vi spiller banen får jeg den idé, at et genialt bud på en sommerdag kunne være at køre til Malmø om morgenen og spille golf og så om eftermiddagen tage hjem og se The Open på fjernsynet.

Banen har et næsten spartansk udseende. Her kigger udfordringerne dig lige i øjnene: Resultatet er en ekstrem fair bane, hvor alle aspekter af dit spil bliver testet, især hvis det blæser, men også hvis der er vindstille.

Banen har ét træ. Det kan du bruge som sigtelinie fra 1. tee. Banen har også én smal å, som på en eller anden måde formår at bringe sig selv i spil på otte forskellige huller.

På nogle huller betyder den, at du må flyve dit approach hele vejen ind til green, mens den på andre huller tvinger dig til at tænke dig ekstra grundigt om fra tee.

Man skal også bruge fantasi og omtanke omkring green. På 14. hul vælger min spillemakker at putte ind, selvom han står 30 meter fra green.

Der er god lejlighed til at afprøve sine bump-and-run færdigheder. Flere gange vil man stå med et chip, der skal hen over særdeles kuperede områder, inden bolden når hen til en ligeledes kuperet green.

Det siger sig selv, at greens og fairways er i helt urimeligt fantastisk stand.

Banen er generelt temmelig flad, men nogle steder får man alligevel mulighed for at stå højt i forhold til green. Det gælder blandt andet nogle af par 3-hullerne.

Her er det så, man opdager, at greens har et underlag, som tørrer hurtigt ud. I løbet af 18 huller efterlader vi ikke et eneste nedslagsmærke. Ikke engang på 7. hul, hvor vi begge rammer green, som ligger betragteligt under teestedet.

Det siger også noget om, hvordan banen forsvarer sig, også når det ikke blæser.

Man skal virkelig tænke over, hvordan man flyver bolden ind til flaget. Der skal tages højde for, at det er svært at få stop på bolden, og at greens er kuperede.

Det bidrager til fornøjelsen ved runden, at det ikke er en bane, hvor bolden bliver væk, bare fordi man er i roughen.

Men en skævert placeret det forkerte sted koster alligevel.

5. hul er kun 100 meter langt og har en enorm green. Men både jeg og min spillemakker slog for langt fra tee. Da vi trissede hen til næste tee var det slukørede, efter at vi til sammen havde opnået et sølle stableford-point på banens korteste hul. Det var prisen for at slå for langt.

Som nævnt er det en bane, der ikke gør sig i gimmicks. Derfor er det måske forkert at forsøge at udpege et signaturhul. Nogle vil måske hæfte sig ved 15. hul. Et par fem-hul, som kan nås i to, men som har en stor, naturlig fordybning lige før green.

Andre vil måske fremhæve 6. hul. Et monster par 4-hul, som kan spille over 400 meter, afhængig af, hvilke tees du spiller fra, men hvor du kan kappe virkelig mange meter af ved at drive henover den bakke, der står i doglegget.

Selv mener jeg, at PGA Sweden National Links skal nydes som et hele. Og gerne flere gange.

 

 

LAND: Sverige

GREENFEE: Alt fra 600 til 990 svenske kroner afhængig af sæson. PGA Sweden National har jævnligt tilbud til danske sommergæster.

I NÆRHEDEN: Der er en glimrende restaurant og overnatningsmuligheder på selve PGA Sweden National. Der er også masser af andre gode golfbaner tæt på som Vasatorp, Falsterbo og Barsebäck. Vil du vandre, fiske eller sejle i kano er Skåne et overflødighedshorn, og ellers kan du få en byoplevelse i Malmø eller du kan besøge det berømte stenmonument Ales Stenar ved Kåseberga.

 

Derfor skal du spille den

BLÆRERØVSVÆRDI: (2) Den ligger nok for tæt på Danmark til, at det er én, man virkelig blærer sig med. Links Course er i øvrigt den af de to, der ikke er afholdt europatour-turnering på. Men Henrik Stenson er medejer, og det tæller jo lidt.

TILGÆNGELIGHED: (5) Banen ligger i Bara lige ved Malmø. Det er én af de lettest tilgængelig baner i udlandet.

SKØNHEDSVÆRDI: (4) Man føler sig langt fra alting på Links Course. Og som runden skrider frem også langt fra det imposante røde klubhus, som udgør referencepunktet i et ellers helt åbent, pragtfuldt landskab.

SVÆRHEDSGRAD: (3) Der er seks tees at vælge imellem, så sværhedsgraden har man selv stor indflydelse på. Det er en bane, der giver dig chancer men ingen foræringer.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk