Naboens smukkeste bane? | Golf.dk

Naboens smukkeste bane?

25/07 - 2014 | Claes Meldal

Når man undslipper den trygge danske andedam og spiller golf i udlandet, har man tendens til at blive overvældet over al den plads. Vi har ikke meget af den i Danmark, og det er let at blive imponeret over de store vidder i udlandet.
 
Følelsen af uendelig plads er i den grad også til stede på Falkenstein, som er blevet kåret til Tysklands bedste bane af flere forskellige publikationer, blandt andet Top 100 Golf Courses, der regnes for at være et pålideligt medie. Her er banen samtidig rangeret som nr. 13 på listen over de bedste baner i Kontinentaleuropa, hvilket er imponerende.
 
Det er et fantastisk parkanlæg med masser af fyrretræer, der sætter en imponerende kulisse om den hæderkronede bane. Falkenstein slænger sig med største selvfølgelighed gennem den vesthamburgske skov, som om den har ligget der altid – og det har den næsten også målt i golfår.
 
Mesterskabsbane i skoven
Hamburger Golf-Club Falkenstein blev grundlagt i 1906 i Flottbek, hvor man anlagde en lille 9-hulsbane. I 1928 var man dog vokset fra banen og besluttede at anlægge en 18-hullers mesterskabsbane i det idylliske skovområde ved Falkenstein i stedet. Banen stod færdig i 1930 og er blevet opgraderet gennem årene til det flotte anlæg, som Falkenstein råder over i dag.
 
En kuriositet er, at navnkundige Bernhard Langer vandt sit første åbne tyske mesterskab på Falkenstein i 1981. Den dag i dag ville han være et godt bud på en vinder, hvis han stillede op.
 
Banen er ikke unødigt plastret til med bunkere, da man udnytter skovens naturlige forhindringer og højdeforskelle til at skabe en tilpas mængde udfordringer for spillerne. Falkenstein kan dog ikke karakteriseres som en svær bane. Banen har en del korte par 4-huller på under 320 meter, som giver gode scoringsmuligheder for de velspillende, ligesom par 5-hullerne er medgørlige, hvis du kan holde dig fri af træerne.
 
Som en ægte skovbane har Falkenstein mange teesteder, hvor du slår ud omgivet af træer og kan nyde det bløde ekko efter driverens skarpe smæld, når lyden kastes frem og tilbage mellem træerne. Virkelig charmerende. Og greens tager rigtig godt imod. De er bløde, nærmest mossede, og ruller jævnt og true overalt på banen.
 
Et af højdepunkterne
Falkenstein lægger fra land med et kort og overkommeligt par 4-hul på under 300 meter til en hævet green, men du bliver straks gelejdet videre til et af banens absolutte højdepunkter. På hul 2 (par 5, 490 meter) står du over for et mesterværk af et golfhul. Bolden skal slås fra det smukt hævede teested ned mod en smal passage mellem træerne. Efter et transportslag skal du lægge dig godt til rette på den smalle green og undgå bunkeren i venstre side.
 
Af andre gode huller på forni kan nævnes de to spændende par 4-huller 5. (357 meter) og 6. (375 meter), hvor lokalkendskab er en fordel. Du bliver belønnet for en aggressiv linje i teeslaget på doglegget på 5. hul, og på 6. hul kan du bare give den gas fra tee og derefter gøre dit bedste for at ramme den markant hævede green på toppen af bakken.
 
På 8. hul (par 3, 162 meter) står du højt hævet på teestedet med et rigtig smukt slag over vandet ned til en godt beskyttet green, der er omkranset af træer. Et glimrende par 3-hul.
 
Langt og lige gennem fyrreskoven
På bagni lægger vi fra land med et stille og roligt par 3-hul (156 meter), men fortsætter med to lange par 4-huller (391 og 366 meter), hvor du skal holde hjelmen spændt og slå langt og lige ind gennem Falkensteins fyrreskov.
 
Herefter følger nogle korte, men strategisk udfordrende par 4-huller, hvor du skal placere dig helt rigtigt på fairway for at kunne angribe pinden. Og efter et overkommeligt par 3-hul og et ditto par 4 når du til 17. hul (par 5, 432 meter), et rigtig spændende golfhul med gode muligheder for de modige og langtslående.
 
Formår du at slå en lille draw over venstre fairwaybunker, kan du fange bakken og rulle helt ned på et plateau, hvor du har en bagatel af 150 meter tilbage. Kan du ramme greenen, kan du fange et sjældent eagleputt. Et oplagt birdiehul.
 
Slut af på 18. hul (par 4, 335 meter), hvor du skal tro på din linje for at forcere doglegget, og så har du et kort jern ind til den sidste green.
 
Fantastisk sanseoplevelse
Det er en fantastisk sanseoplevelse at gå rundt på det smukke parkanlæg i Falkenstein. Golfhullerne virker som en fuldstændig naturlig del af landskabet, og man kan kun føle sig privilegeret over at være golfspiller, når man betræder Falkenstein.
 
Er det så den bedste bane i Tyskland? Det afhænger af individuelle præferencer. Én ting ligger dog fast: helhedsoplevelsen med parkgolf og frodig natur i Falkenstein fås ikke meget bedre syd for grænsen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer