Middelhavets perle | Golf.dk

Middelhavets perle

28/02 - 2015 | Peter Bugge

Mallorca er for længst sluppet af med svinefesterne og sangria i spandevis. Men i Alcudia på nordsiden af øen er der stadig en snert af fordums “storhed” - det er nemlig den foretrukne by for chartergæster og børnefamilier.

Men det er også her, man finder øens bedste golfbane. Hvilket er noget af en præstation på en ø med 22 golfbaner, der som overvejende hovedregel er supergode. Alligevel er der Alcanada - og så alle de andre.

Det er ikke kun undertegnede, der er begejstret for banen, der er ejet af den tyske Porsche-familie. Siden åbningen den 1. oktober 2003 har den haft fuld fart op ad listerne over ikke bare Spaniens, men også Europas bedste baner. Det vidner de utallige hædersbevisninger på væggene i klubhuset om.

Vi begynder vores besøg denne varme junidag med at slå et par slag på dem glimrende driving range. En del af den er overdækket - ikke så meget for at beskytte mod regn som for at give læ for den brændende sol, som denne dag stråler fra en skyfri himmel og sender kviksølvet i termometret op på den lune side af 30 grader.

Banen ligger ved vandet, og de fleste huller er ret åbne - der blæser som regel en svalende brise i området. Men er det højsommer, er det nok alligevel en god ide at leje en buggy. For ikke nok med, at varmegarderne er voldsomme, banen er også ret kuperet, da den er anlagt i skrånende terræn.

Banen er 6.152 meter fra gul tee, 900 meter kortere fra rød. Det lyder langt, men hullerne er ikke blandt de allersværeste i verden. Det vil sige, hvis man altså formår at holde sig på fairway og semirough. For roughen er en ond satan. Den ser ikke ud af meget, men når man først kommer derud, “synker” man nærmest i til knæene. Og finder man endelig bolden, kan man godt forberede sig på et par dage på smertestillinde medicin, hvis man forsøger at få bolden i spil igen.

Hulforløbet er dejligt afvekslende, og der er ingen deciderede dårlige huller på banen. Til gengæld er der et par stykker i absolut verdensklasse. Det gælder især de tre par 5-huller;  7., 11. og 13. Fælles for dem er, at man slå ud højt oppe fra og så bevæger sig ned mod green. Her kan man med vinden i ryggen og hårde fairways for alvor få længde på sine drives. Og hele vejen ned af de tre huller kan man nyde den fantastiske udsigt over Alcudia-bugten og den nærliggende lille ø med et malerisk fyrtårn. Banen har for øvrigt fået sit navn fra denne ø, Alcanada, og da den blev anlagt, var der ideer om at anlægge et hul derude. De planer blev dog droppet igen.

Par 3-hullerne 14. og 17. ligger helt nede ved kysten og er også værd at fremhæve. Det samme er i høj grad 16. - et ufatteligt smukt par 4-hul, hvor greenen ligger næsten ved siden af vandet.

Når man besøger Alcanada, så husk for guds skyld at sætte tid af i programmet til en middag i klubhusets restaurant. Hvis vejret er til det, kan man dinere på terrassen med en panoramisk udsigt over ikke bare golfbanen, men også bugten og øen med det ikoniske fyrtårn. Maden er udsøgt og serveringen helt i top.

Jo, Alcanada er i sandhed en oplevelse for alle sanser…

Blærerøvsværdi - Tre ud af fem

Alcanada er en af de dyreste baner at spille på Mallorca - men er alle pengene værd.  

Tilgængelighed - Fem ud af fem

Både Norwegian, Air Berlin og SAS flyver til Palma direkte fra København - de fleste charterselskaber har også Mallorca på programmet. Når du først er fremme, så kan du glæde dig over, at Alcanada har tre forskellige teesteder, så der er noget for enhver.

Skønhedsværdi - Fem ud af fem

Man finder ikke en beliggenhed meget bedre. Banen har taget sit navn fra den nærliggende lille ø, der med sit markant fyrtårn kan ses fra de fleste huller. Klubhuset er også i en klasse for sig selv.

Sværhedsgrad - To  ud af fem

Alcanada er helt sikkert ikke solskinsøens sværeste bane. Der er ikke meget vand i spil, ud over en å, der slynger sig gennem anlægget og muligvis kan drille på enkelte huller.

Denne artikel blev bragt i Dansk Golf #6 2014

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer