Mageløse Monte Rei | Golf.dk
Jack Nicklaus har tegnet en formidabel bane i Portugal.

Foto: PR

Mageløse Monte Rei

24/01 - 2019 | Torben Thornæs Andersen

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Dansk Golf 3/2018

Efter en fire timers flyvetur til Algarve vil den typiske golfturist søge mod vest. Det er trods alt på strækningen ud mod Atlanterhavet, at de fleste af regionens næsten 40 golfbaner findes. Men dermed rejser man væk fra regionens bedste golfoplevelse – ja, formentlig den bedste i hele Portugal.

Monte Rei Golf & Country Club ligger små 40 minutters kørsel mod øst fra lufthavnen i Faro, tæt på den spanske grænse og den historiske kystby Tavira. Banen, som er Jack Nicklaus’ første design i Portugal, åbnede i 2007, og selv om den berømte amerikaner har fået en del forærende af det indbydende terræn, er det uden tvivl mesteren selv, man bør takke for den smukke og dybt inspirerende parkbane.

I februar måned ligger det sovende Bermudagræs endnu som et brunt tæppe på fairway, og vores vært fra Portugals danske turistbureau beklager højlydt, at vi ikke får lov at opleve den grønne version, som springer ud lige omkring 1. april. Det betyder dog mindre, for selv om overfladen er brun, er græsset blødt og turfen indbydende. Greens er sået med hvenegræs og derfor grønne året rundt.

Med over 80 dybe bunkers og vand i spil på ni huller kræver Monte Rei North Course en vis ydmyghed, men som altid, når Jack Nicklaus er involveret, er næsten alle forhindringer synlige fra både teested og landingsområder. Mest imponerende er de mange huller, som starter højt og slutter lavt, og selv om de store, dekorative bunkere virker dragende, er det først og fremmest vandet og roughen, som er i stand til at spolere en god runde.

Slår man ud fra sølv-tee, bliver banen godt 5700 meter lang, og så er der basis for en tilfredsstillende score. Golfmanageren på Monte Rei, Darren Griffiths (som har spillet på Challenge Touren, og hvis far er tidligere verdensmester i snooker) proklamerer fra starten, at en score på over 30 stableford point vil være fabelagtig. Vores lille turnering bliver vundet med 26 point – og sejrherren syntes selv, han spillede ganske udmærket.

Takket være en stab på ca. 30 greenkeepere er banens stand tæt på perfekt. Greens håndklippes dagligt, og bunkers håndrives hver morgen. Resten klippes 3-4 gange om ugen, og altid inden de første spillere går ud. Når runden er færdig, står yderligere 10-15 mennesker på spring for at opfylde ens mindst ønske. Vil man spise fint, kan man f.eks. booke bord på Vista, resortets egen Michelin-restaurant med den prisvindende Chef, Albano Lourenço, i køkkenet.

Banen på Monte Rei kaldes for North Course, hvilket skyldes, at man fra starten har haft planer om at bygge endnu 18 huller mod syd. Siden finanskrisen i 2008 har planerne ligget i skuffen og ventet på bedre tider. Nu er krisen så småt overvundet, og der er givet grønt lys til både en ny bane, et hotel og lejlighedskompleks. Vil man overnatte på resortet i dag, kan man leje et af områdets eksklusive villaer med 2, 3 og 4 soveværelser.

North Course rangerer lige nu som Portugals bedste bane hos både GolfWorld og top100golfcourses.com. De nye 18 huller åbner i 2020, og lander South Course på samme niveau som den eksisterende bane, vil den utvivlsomt fuldende Monte Reis profil som et stay-and-play golfresort i absolut topklasse.

Turen til Monte Rei var sponsoreret af Turismo de Portugal og Norwegian.

 

LAND: Portugal
GREENFEE: 1260 kr./lavsæson – 1640 kr./højsæson
I NÆRHEDEN: Banen ligger et kvarters kørsel fra den historiske kystby Tavira med lækker sandstrand og hyggelige restauranter. Længere mod øst kan man krydse Guadiana floden ind i Spanien og f.eks. besøge den livlige fiskerby Ayamonte med sine kringlede gader og hyggelige marina.

 

Derfor skal du spille den

Blærerøvsværdi: ***

Selv om Monte Rei for længst er røget ind på lystavlen blandt kendere som en potentiel verdensklassedestination, skal du ikke regne med, at alle gutterne i herreklubben ryger ned ad stolen i benovelse. Men plant et frø, og du vil høste senere …

Tilgængelighed ****

Norwegian flyver hele året onsdag og lørdag fra København til Faro, og SAS flyver hver lørdag. Overnatning og golf ligger i den høje ende, men booker man gennem en rejsearrangør, er der penge at spare.

Skønhedsværdi: *****

Vi kravler akkurat op på fem stjerner, for selv om det er småt med bjergpanoramaer og eksotiske dyr ved vandhullerne, er banen en visuel oplevelse fra start til slut.

Sværhedsgrad: ****

Svær, men fair. Alle områder uden for den markerede del af banen betragtes som laterale hasarder. Det er smart, for roughen er altopslugende. Smid en bold i kanten og kom videre – det gør spillet sjovere og forhindrer en tårnhøj score.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk