Linkskonge i parkklæder | Golf.dk

Linkskonge i parkklæder

08/07 - 2016 | Claes Meldal

Der er én ting, du ikke må gøre på Vasatorp. Du må for Guds skyld ikke komme halsende til anlægget 20 minutter før din starttid og skynde dig ud til første tee. For der er så meget at komme efter på Vasatorp. Anlægget fortjener din tid og din fordybelse. Så skal du nok blive belønnet med en svær, men fremragende golfoplevelse.

Jeg ankom i god tid og testede både øvegreens, driving range og indspilsområder. Sidstnævnte gav seriøse mindreværdskomplekser, da to svenske kvinder stod lige ved siden af og brillerede med overlegne indspil i skærende kontrast til mine egne. Jeg blev lidt mere rolig, da jeg hørte, at de begge spiller fast på Ladies European Tour.

Anlægget tiltrækker mange topspillere, og det er ikke svært at forstå. Træningsfaciliteterne er i særklasse både hvad angår kvalitet og kvantitet, og med i alt 54 huller er der masser af muligheder selv for kræsne golfspillere. Og Tournament Course, der blev kåret til Sveriges bedste golfbane i 2015, er perlen i samlingen.

Banen lagde græs til Helsingborg Open på Ladies European Tour fra 2013-2015 og egner sig fortrinligt til store turneringer. Spørg bare Nicole Broch Larsen, der vandt her sidste år. Og med seks forskellige teesteder er der gode muligheder for at finde den rigtige banelængde, selv om du ikke lever af din golf.

Det er en fornøjelse at spille Steve Forrests varierede og spændende layout. Der er masser af små onduleringer på fairway, som betyder, at du ikke altid har et ukompliceret leje. Og trods både træer og søer på banen afslører roughen, bunkerne og de store greens, at der er tale om en linkskonge i parkklæder.

Selv fra 5700 meter kan banen være en stor mundfuld for de fleste golfspillere, f.eks. banens såkaldt letteste hul, hul 4 (par 3, 163 meter), der oftest spilles i en betydelig modvind og kræver et jætteslag fra tee.

Nogle af banens stærkeste huller er det finurlige hul 8 (par 4, 235 meter), hvor de langtslående i princippet kan drive greenen, men gør klogt i at lade være, og det dramatiske hul 13 (par 4, 359 meter), hvor du igen skal slå ind i vinden og slå to slag med kirurgisk præcision for at undgå alt det vand og sand, der ligger klar til at straffe selv den mindste fejl. Får du en bogey her, så tag den – og løb alt hvad remmer og tøj kan holde.

Der vil altid være et element af held og marginaler i golf, men layoutet på Tournament Course kræver, at de fleste facetter af dit spil fungerer, hvis du vil have en god score med derfra. Du bliver som oftest ikke reddet af nabofairways og heldige rul, og du kan ikke forvente at få ret meget i hul på de hurtige og drilske greens.

Til gengæld ved du, at du har gjort dig fortjent til hvert et point, der står på scorekortet bagefter. Og det er sådan, det skal være på en ægte klassebane.

Denne artikel blev bragt i vores magasin Dansk Golf i 2016. Dansk Golf var inviteret til Vasatorp af Tourism in Skåne.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk