Intet slår den bayerske charme | Golf.dk
Allianz Nickolmann Golf Course

Foto: PR

Beckenbauer Golf Course
Lederbach Golf Course

Foto: PR

Porsche Golf Course

Intet slår den bayerske charme

19/02 - 2020 | Claes Meldal

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Dansk Golf 4/2019

Der er enkelte steder i verden, hvor man bare får lyst til at bryde ud i spontan jodlen. Et af dem findes i Bad Griesbach, der ligger små to timers østvendt kørsel fra München. Her ligger et resort, som er fløjet under de fleste danskeres radar. Og det på trods af, at det faktisk er Europas største golfresort.

Quellness Golf Resort er navnet. Og når du står på et teested, højt hævet over det billedskønne bayerske landskab med udsigt til både flot natur og rustikke bayerske træhytter, så kan du hurtigt blive grebet af lysten til at jodle. Det er et sted, man bliver glad i låget af.

DET ÆGTE BAYERN

Resortet byder sine golfgæster på et overflødighedshorn af muligheder – midt i den skønne bayerske natur. Og som de sprogkyndige måske har regnet ud, har Quellness også varme kilder og wellness i rigt mål.

Ikke et ondt ord om München og Oktoberfest. Her dyrkes de bayerske dyder med øl, bægerklang og gemytlighed i stride strømme. Men hvis du vil opleve det ægte Bayern, skal du væk fra storbyen. Og i Bad Griesbach er du ikke et sekund i tvivl om, at du er ankommet til det gamle Bayern.

De gode folk i det landlige Bayern er eksperter i at fremkalde den særlige følelse, hvor man tænker: “Det her ville på ingen måde passe ind i min stue, men hold da fast, hvor det passer perfekt ind her.” Man ser hyggelige kroer med et firecifret antal kitschede pynteting alle mulige steder. Og med det samme føler man sig velkommen og i trygge hænder. Et skummende glas bayersk fadøl og en overdimensioneret kalveschnitzel med kartofler og gemüse er naturligvis med til at forstærke den følelse.

På Quellness-resortet er der opført både restauranter, landsteder og festlokaler i klassisk bayersk træstil. Og det imponerende er, at det ofte er svært at se, om bygningerne har ligget der i flere hundrede år, eller om de er opført i år. Stilen er den samme, og den holder stadig i 2019.

EKSPERTER I KITSCH

Golf skal der naturligvis også spilles. Hver morgen bliver jeg hentet på hotellet tidligt om morgenen af en vejrbidt chauffør, der med største selvfølgelighed er iført lederhosen. Og så skal resortets i alt fem 18-hullers baner prøves af.

Der er ingen smuttere blandt de fem baner. De giver alle sammen en dejlig oplevelse på hver deres måde. Beckenbauer-banen, som er flettet sammen med Porsche-banen på samme stykke land, er perlen i samlingen. Det er en udfordrende mesterskabsbane, der ved et par lejligheder har udfordret cremen af Europas golfelite på European Tour. Nabobanen, Porsche, vinder også ved nærmere bekendtskab, og det gør bestemt ikke noget, at den er en tand nemmere.

På de tre andre baner – Brunnwies, Uttlau og Lederbach – venter der store naturoplevelser i det kuperede terræn. Det storladne bayerske landskab er så betagende og anderledes i forhold til de fleste steder i Danmark, at man ikke kan andet end at nyde sine golfrunder. Uanset hvad der står på scorekortet bagefter.

TRÆNING PÅ HØJESTE NIVEAU

Hvis du drømmer om at finpudse dit golfspil, har du alle muligheder for at få optimalt udbytte af din træning på Quellness. Resortet råder over træningscenteret Golfodrom, som blandt andet har 210 driving range-pladser og i alt 180.000 rangebolde, en 72-hullers udendørs øvegreen og en 18-hullers indendørs green samt et væld af shortgame-træningsområder.

Desuden har du mulighed for at få kyndig instruktion af over 30 erfarne golftrænere, som kan løfte dit spil op på næste niveau.

Quellness går ikke kun efter golfspillende gæster. Der er masser af muligheder for at vælge lige præcis den feriepakke, der passer til både dine og ikke-golfspillende ledsageres behov. Resortet består af flere flotte hoteller til både golfspillere og familier, og du kan også bo på hyggelige landsteder inden for resortets areal, hvis du vil mærke den landlige ro.

På det lækre Hotel Das Ludwig kan du for eksempel tage to overnatninger med din bedre halvdel og et barn inklusive halvpension og masser af børnevenlige aktiviteter fra godt 3.000 kr. Eller du kan nøjes med at forkæle dig selv og din bedre halvdel med et spa- og wellnessophold – eksempelvis to nætter med halvpension på det nydelige og klassisk bayerske Hotel Maximilian fra ca. 1.700 kr. 

Derudover har hotellet et væld af andre feriepakker, som gør det nemt at finde den helt rigtige løsning til dig og dine rejsefæller.

I stedet for – eller måske som supplement til – den sædvanlige golftur til Portugal eller Spanien er det en god idé at lægge vejen forbi Bad Griesbach og opleve alt, hvad Quellness Golf Resort har at byde på.

For ser vi bort fra de dejlige golfbaner, den gode mad, de velskænkede fadøl, de velgørende kurbade og den smukke natur, er det stemningen, der gør resortet til noget helt specielt. Quellness kører den hjem på ren bayersk charme.

 

Quellness Golf Resort

- Ligger i Bad Griesbach, knap to timers kørsel fra München

- Et af Europas førende golfresorts med i alt 129 huller

- 5 x 18 huller, 3 x 9 huller og 2 x 6 huller på resortets baner

- Kæmpe golfakademi og træningsområde

- Bo og spis på tre førsteklasses hoteller og flere landsteder

- Eksklusive wellnessfaciliteter og kurbade

- Golfpakker med golf, hotel, spa og halvpension fra ca. 170 euro

 

Et resort, fem 18-hullers baner

Quellness Golf Resort råder over fem glimrende golfbaner, som alle sammen fortjener at blive spillet under et besøg på resortet:

Beckenbauer Golf Course

Banen er designet af den tyske golflegende Bernhard Langer og åbnede i 2002. Den har lagt græs til Porsche European Open to gange. Her skal du virkelig kæmpe for pointene. Selv om de fleste huller ser nogenlunde overkommelige ud, bliver dine fejl straffet nådesløst – ikke mindst af de mange strategisk placerede vandhazarder. Kan du få en god score med ind her, så har du fortjent en stor øl i baren.

Porsche Golf Course

Endnu et Langer-design fra 2003, der bugter sig frejdigt mellem hullerne på Beckenbauer-banen. En udpræget resortbane på et ret fladt stykke land med vand, træer og åbent landskab i skøn forening. Udfordringerne på denne bane består bl.a. af ondulerede fairways, der ofte giver svære lies – og godt beskyttede greens, der afviser mange kvalificerede angreb.

Allianz Nickolmann Golf Course (Brunnwies)

Bernhard Langer designede banen i Brunnwies i 1995 midt i den klassiske bayerske natur. Flere huller har markant hævede teesteder, hvor du kan nyde den storslåede udsigt over det bayerske landskab  med skove, søer og bjerge i det fjerne. En fantastisk naturoplevelse på en dejlig golfbane, hvor du både skal passe på den stride rough og de til tider meget kuperede greens.

St. Wolfgang Golf Course (Uttlau)

Banen i Uttlau er designet af Kurt Rossknecht og åbnede i 1990. Hvis du er fan af varierede baner, er det her en bane for dig. Du får store højdeforskelle, hvor du slår ned i dalen og op til green, og du får en god vekselvirkning mellem svære og mere håndterbare huller, og der er vand i spil på mange huller. En god golftest i flot natur.

Lederbach Golf Course

En Kurt Rossknecht-designet bane, hvis mage ikke findes i vores eget kongerige. Lederbach åbnede i 1990 og kan vel nærmest betegnes som en bjergbane. Der er brede fairways og meget store højdeforskelle på mange huller – intet sted mere markant end på 9. hul, som stiger 48 meter op til green og har fået det ganske velfortjente navn “Herzschlaghügel”. På en klar dag kan du se Alperne rejse sig i horisonten.

Sådan kommer du til Quellness

- Hop på et fly til München, lej en bil, og kør til Bad Griesbach (ca. 6 timer)

- Kør selv – Quellness ligger ca. 1.000 km fra grænsen (ca. 10 timer plus køretid i Danmark)

- Tag toget til München, lej en bil og kør til Bad Griesbach (ca. 14 timer)

Dansk Golf var inviteret til Tyskland af Quellness Golf Resort

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk