I McIlroys kravlegård | Golf.dk

I McIlroys kravlegård

04/07 - 2016 | Peter Bugge

Er du en Troens mand? Spørgsmålet kommer fra min chauffør under vores to timer lange køretur fra lufthavnen i Dublin. Vi har allerede diskuteret Brexit og vendt EM-slutrunden i fodbold, og nu handler samtalen altså om tro og religion. Et emne, der vel ikke optager så mange her i Danmark, men i Nordirland er det en meget væsentlig ting.

I årevis var landet splittet i en intern krig mellem katolikker og protestanter, og nyhederne var fyldt med reportager om bomber og drab. Der er gudskelov fortid. I dag ånder alt fred og idyl, og når Nordirland optræder i de danske nyhedsudsendelser, handler det nu om dage oftest om sport - især golf. Landet har nemlig nogle af verdens bedste golfspillere som Darren Clarke, Graeme McDowell og den største af dem alle, Rory McIlroy.

Sidstnævnte har sat sine tydelige spor på turens første stop, Lough Erne Golf Resort. McIlroy repræsenterede klubben i starten af sin karriere, og selv om han efter sigende kun spillede banen en håndfuld gange, er hans tilstedeværelse massiv. Væggene i klubhuset er fyldt med billeder af den lille, store nordirer, og ved tee-stedet på 7. hul markerer en plaquette, at McIlroy som den første formåede at drive green - et slag på 396 yards, svarende til en bagatel af 362 meter!

Banen er designet af sir Nick Faldo, hans første bane i Irland, og det er lykkedes ham at frembringe en lille juvel. Især bliver 10. hul i flere golfmedier fremhævet som et af Irlands allerbedste golfhuller. Før Faldo og hans arkitekter kom forbi, var her blot en stejl, træbeklædt skråning ned mod søen, men på en eller anden måde fandt holdet plads til et lille golfhul. Det måler blot 260 meter fra hvid tee, så der er mulighed for at gå efter green. Den ligger dog omgivet af vand på tre sider, så straffen for at satse kan hurtigt blive høj. 10. hul er et af den slags, man aldrig glemmer - det er et af de smukkeste golfhuller, denne skribent nogensinde har spillet.

I det hele taget er der mange rigtig fine huller på denne klassiske parkbane, der åbnede i 2009. For eksempel ligger 6. hul på en højderyg med smuk udsigt over hele anlægget, og de sidste tre huller ligger som perler på en snor langs søbredden ind mod klubhuset.

Lough Erne var i spil som vært til næste års udgave af European Tour-turneringen Irish Open, men blev fravalgt i sidste øjeblik. Den er til at spille i hvert fald denne dag, hvor der stort set er vindstille. Fra backtee er den et monster, men jo længere man rykker frem i de fem forskellige teebokse, jo lettere bliver det naturligt nok. Der er masser af plads, selv til en mindre skævert på de meget brede fairways. Potbunkers er noget, man har på kysten, her er de bare store og dybe - og der er ubehageligt mange af dem. Greens er generelt store - og meget ondulerede. Man undgår ikke treputts her.

Vi bor på resortets femstjernede hotel, hvor de fleste af værelserne ligger i slotlignende lodges langs søen direkte ud til golfbanen. Værelserne er indrettet i gammel britisk stil og er en præsident værdig. Dem var der for øvrigt en del af for tre år siden, da verdens ledere fra G8 var samlet netop her. Stjernekokken Noel McNeel kokkererede dengang for Obama, Merkel, Putin og alle de andre, og denne aften disker han op med en symfoni af lokalproduceret lam i restaurant Catalina.

Vi når også at få løsnet op for musklerne med en benhård gang massage i den store Thai Spa, inden turen dagen efter går nordpå.

Vi tjekker ind på det femstjernede Galgorm Resort og Spa i Ballymena, 30 minutters kørsel nord for Belfast. Et større bryllupsselskab er også netop ankommet, og flere af de kvindelige gæster har allerede sat kursen mod hotellets fantastisk flotte spaafdeling, der lokker med massage og afslapning i både inden- og udendørs pools. Bryllupper er en stor ting i Nordirland og bliver afholdt på alle ugens dage. Således oplever vi et nyt bryllup hver aften på vores tur.

Vi har dog ikke tid til spaen endnu, da vi har en starttid på golfbanen. På en eller anden måde får vi overtalt conciergen til at fragte os til banen i en af hotellets to Rolls Royces, en sort Phantom fra 2009. Desværre tager køreturen kun fem minutter, den måtte godt have været fem timer, men vi ankommer da ganske standsmæssigt til Galgorm Castle Golf Club.

Klubben har taget navn efter slottet, man passerer på vej ind. Det blev bygget i 1607, og tiltrækker masser af turister - og huser naturligvis sit eget spøgelse…

Da vi ankommer, er banen ved at blive sat op til en større turnering, der skal begynde dagen efter. Galgorm Castle er ofte vært for større turneringer og lægger i år græs til Northern Ireland Open på Challenge Touren.

Galgorm Castle Golf Club blev i 2014 kåret til den bedste parkbane i Nordirland, og den er bestemt et besøg værd. Der er fire forskellige teesteder, og vi vælger det næstbagerste, hvid. Det fortryder vi dog efter runden, vi skulle have gået et skridt frem og dermed “sparet” 500 meter. For banen er svær - noget sværere end den vi spillede dagen før. Det skyldes ikke mindst, at der er vand i spil på stort set samtlige huller.

Floderne Maine og Braird bugter sig gennem anlægget, og hvor de ikke slår deres sving, er der anlagt små søer og å-løb. På nogle huller krydser floden lige før green, mens der på andre er vand lige bagved. Så det handler i den grad om at kende sine længder og finde det korrekte jern til indspil

De fleste huller er dogleg, så det handler også om at finde den helt rigtige linje på drives. Fairways er smalle, til gengæld er greens til at have med at gøre. De tager godt imod, er til at læse og nok hurtige, men ikke vanvittige.

Efter runden spejder vi forgæves efter vores nye ven med Rolls Roycen, men må tage til takke med at lade vores efterhånden godt brugte kroppe fragte tilbage til hotellet i en lettere slidt minibus.

Lad mig til sidst besvare chaufførens spørgsmål i starten af denne artikel. Nej, jeg er ikke specielt troende. Men jeg håber altid på mirakler, når jeg er på golfbanen. De indfandt sig ikke på turen til Nordirland, men mon ikke det sker næste gang? Jeg kommer i hvert fald helt sikker tilbage.

Dansk Golf var inviteret til Nordirland af Tourism Ireland

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk