Hamburgs hyggekrog | Golf.dk

Hamburgs hyggekrog

01/08 - 2014 | Claes Meldal

Efter at have kørt godt 4 timer i bil fra København er vi allerede fremme ved Hittfeld, som ligger tæt på Hamburg.  Man skulle ikke tro, at Hamburg var en nær nabo, hvis man ikke lige vidste det. På trods af Hittfelds nærhed til den pulserende storby, ligger golfbanen i et storslået parkområde. Der er ikke en lyd at høre ude på banen – hvis man ser bort fra småfuglenes tilfredse pippen og det sporadiske sprøde smæld fra en godt ramt driver.
 
Hittfeld emmer af historie. Banen blev oprindeligt anlagt af John Morrison helt tilbage i 1957 og er dermed en af Tysklands klassiske baner. Den fik en gevaldig ansigtsløftning i 2004, da David Krause tog den under kærlig behandling, og lige siden har Hittfeld været rangeret i den pæne ende af listen over Tysklands bedste baner. Den ligger p.t. nr. 24 i Tyskland hos Top 100 Golf Courses.
 
Når man er på anlægget, mærker man tydeligt, at Hittfeld har taget et af danskernes favoritegenskaber til sig: hyggen. Man kan ikke andet end hygge sig i den smukke hamburgske skov, og banen – som er designet efter devisen “tough par, easy bogey” – byder spillerne hjerteligt velkommen.
 
Strøet ud med nænsom hånd
Man finder hurtigt ud af, at forhindringerne er strøet ud over Hittfeld med nænsom hånd. Der er ikke voldsomt mange bunkere, og der er kun vand i spil på ganske få huller. Udfordringerne er nøje doseret i form af træer langs begge sider af fairway, onduleringer på fairways, som giver drilske slag fra uvante lejer, og smalle indgange til green.
 
Man kan komme fornuftigt rundt på Hittfeld, selv som førstegangsspiller. Greens er i god stand men er ikke specielt hurtige, og de tager generelt pænt imod. De er absolut til at tale med.
 
På 1. hul (par 4, 308 meter) får du en stille og rolig start. Du kan slå jern eller driver fra tee alt efter temperament og længde, og så skal du slå godt opad mod en smal green, der dog er lumsk dyb. Vælg et jern mere, end du tror.
 
9. hul (par 4, 347 meter) er et fantastisk dogleghul, hvor du – hvis du har længden – kan gå over træerne i drivet, da det ellers bliver meget svært at nå greenen i to. Mange af slagene på Hittfeld kan være en smule intimiderende, da der er træer i spil overalt, og dette hul er bestemt ingen undtagelse. Smæk bolden over træerne, undgå greenbunkeren kort til højre, og læg dig på det rigtige plateau på dansegulvet. Toputt for par og gå videre med et bredt smil.
 
Solid styrkeprøve venter
På 14. hul (par 5, 477 meter) venter en solid styrkeprøve. Efter et forholdsvis ukompliceret udslag, hvor du skal undgå bunkerne til venstre, skal du beslutte, hvor dristig du vil være med dit transportslag. Der ligger en sø i højre side, som skærer sig mere og mere ind i fairway, jo længere du slår frem. Spiller du for konservativt, får du et svært og langt approachslag, og spiller du for overmodigt, får du en våd bold. To store greenbunkere sørger for udfordringer i slutningen af hullet. Her skal man virkelig holde tungen lige i munden.
 
16. hul (par 3, 144 meter) er et lumsk lille par 3-hul, hvor du skal slå godt op ad bakke. Her vil mange bagefter stå med følelsen af at have valgt det forkerte jern, så sørg for at tage højde for hældningen og giv den gas. Endelig slutter vi af med to par 4-huller (374 og 334 meter), hvor især det sidste hul udmærker sig ved at kræve stor præcision af spillerne. Du kan ikke slappe af, før du er nået helt op på 18. green.
 
Hygge på og uden for banen
Hvis du har tid til en drink i klubhuset bagefter, kan du nyde de eksklusive omgivelser i Hittfelds flotte restaurant. Her kan man i ro og mag sidde og reflektere over, hvor dejligt det er at kunne kombinere fabelagtig natur med den sport, man elsker. På Hittfeld er hyggen i højsædet – både på og uden for banen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer