Golfhimmelen ligger også i Canada, Vietnam og Argentina | Golf.dk
Man glemmer ikke sådan lige Tobiano Golf Course i Canada.

Foto: PR

Golfhimmelen ligger også i Canada, Vietnam og Argentina

09/01 - 2019 | Henrik Søe

Jeg er ikke typen, der skriver ned, hvor mange og hvilke baner, jeg har spillet, men det er efterhånden blevet til en del i både ind- og udland. Det er blevet til mange store oplevelser gennem årene, og her har jeg valgt fem baner fra fire forskellige verdensdele. Banerne  kandiderer ikke nødvendigvis til top 100-lister - men til gengæld har de hver på deres måde sat sig fast i baghovedet.


Dalat Palace Golf Club, Vietnam.

Der er noget mystisk og forunderligt over denne bane, som ligger midt i bjergbyen Dalat i Vietnam. Byen går også under navnet “Lille Paris” og på grund af sine behagelige temperaturer tjener byen som feriemål for dem, som trænger til at komme væk fra 40 grader i skyggen - og som gerne vil spille en runde golf uden frygt for hedeslag. Banen blev anlagt i 1920’erne som Vietnams første golfbane, og trods en omfattende renovering i 1994 fremstår banen ikke som verdens største udfordring. Men det opvejes så rigeligt af masser af smukke huller, en fantastisk udsigt til by og bjerge og et charmerende klubhus, som emmer af koloni-stemning. Den kombination har gjort Dalat Palace til en af de baner, jeg aldrig glemmer.

Bjergbyen Dalat kan byde på en stor golfoplevelse.

 

Tobiano Golf Course, Canada

Den vestlige del af Canada byder på naturoplevelser af en anden verden, og der findes et utal af golfbaner, som lever højt på omgivelserne. En af disse baner er Tobiano Golf Course, der ligger ved Kamloops Lake. Hullerne er skarpt skåret ud i det kuperede og månelignende landskab. Du er aldrig i tvivl om, hvad der er fairway og hvad der er rough. På 6. hul - banens signaturhul - skal man forsøge at forcere en stor kløft, og det er blot et af de huller, der gør, at denne bane sidder fast i min hukommelse.

Club de Campo Mendoza, Argentina

Jeg skal ikke udelukke, at al den fremragende vin i Mendoza har været med til at påvirke min beslutning om at inkludere denne bane på min favoritliste. Banen i sig selv er en fornøjelse - ikke mindst med et par mindeværdige par 3-huller. Men det er atmosfæren og den smukke beliggenhed ved foden af Andesbjergene, der har sat sig fast. Stemningen her i vindistriktet i det vestlige Argentina er både behagelig og afslappet og står i skarp kontrast til den hektiske storby Buenos Aires. Den afslappede stemning understreges af, at der på Club de Campo var indlagt en obligatorisk frokostpause på en halv time mellem de første og de sidste ni huller. Ingen stress og jag - og naturligvis blev frokosten ledsaget af et glas fremragende Malbec-rødvin.  

I Argentina var der obligatorisk pause efter for-ni.

 

TPC at Sawgrass

Nej, det er ikke bane, der ligefrem flyver under radaren for opmærksomhed. Men i modsætning til mange andre berømte amerikanske baner er den er tilgængelig for alle. Og så er der bare noget specielt over at spille en bane, som man enten har set utallige gange på tv eller måske spillet på computeren, da man var yngre og havde tid til den slags. Sådan en bane er Sawgrass, og den er først fremmest bare en sjov oplevelse. Skulle jeg spille tre afslutningshuller hver dag i et år, ville 16., 17. og 18. på Sawgrass stå meget højt på min liste. Og så kommer jeg ikke udenom, at jeg i den grad har revanche til gode på det berømte 17. hul med ø-greenen. Kommer du til Florida, så dyk en smule dybere i lommen og få den oplevelse med.

Sawgrass har et af verdens mest ikoniske golfhuller.

 

Winston Golf Links, Tyskland

Man behøver ikke rejse om på den anden side af kloden for at finde en speciel golfoplevelse. Det er den relativt nyanlagte Winston Golf i Nordtyskland et godt eksempel på. Med sine karakteristiske kunstige “bjerge” ligner Winston ved første øjekast en bane fra et parallelt univers. Den skiller sig i sandhed ud fra mængden, men jeg fik aldrig den fornemmelse af tivoligolf, som jeg måske havde frygtet. Det er lykkedes at skabe en reel - og meget udfordrende - golfbane. Intentionen om at skabe en linksbane inde i landet skinner tydeligt igennem, og kan man abstrahere fra det faktum, at der blevet flyttet endog rigtig meget jord for at skabe denne særegne størrelse af en golfbane, så har du også sikret dig en golfoplevelse af en anden verden - bare få timers kørsel fra den danske grænse.

Winston Golf Links ligger tæt på Danmark og kan give dig en oplevelse, du sent vil glemme.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk