Franske fristelser på falderebet | Golf.dk

Franske fristelser på falderebet

04/01 - 2015 | Thomas Vennekilde

10, 20, 30, 40. De runde fødselsdage plejer at stå stærkt i hukommelsen. Det er dage, hvor man er i centrum og samtidig et godt sted at gøre personlig status og se tilbage på årtiet, der gik.

Sådan plejer det også at være for mig, men da jeg for ikke så længe siden rundede de 40  år, var det lidt anderledes. Her er det nemlig dagen før - min sidste som 30-årig - der står stærkt i hukommelsen.

FootJoy havde inviteret en række golfjournalister til Paris for at se deres seneste kollektion. Som det sig hør og bør på den slags ture, var der også indlagt lidt golf. Denne gang var det Chantilly lige nord for den franske hovedstad, der var destinationen.

Når det store 40 er lige forude, kan man godt begynde at føle sig lidt gammel. Men et besøg hos en gammel dame som Chantilly kan pludselig få en til at føle sig som teenager igen.

Chantilly råder over to 18-hullers baner. Den første, Vineuil, blev indviet i 1909. I 1920 vendte arkitekten Tom Simpson tilbage for at redesigne banen samt lave en ny bane, der fik navnet Longères. Det er Vineuil, der er hovedforestillingen, men hvis man er på udkig efter et ekstranummer, så er Longères bestemt ikke noget dårligt bud.

Med godt 100 år på bagen har Chantilly selvsagt oplevet lidt af hvert. Hårdest var årene omkring Anden Verdenskrig. Først blev banen bombet af de invaderende tyskere og sidenhen af de befriende englændere.

Det er nu ikke til at se, når man ankommer. Anlægget ligner noget, der har ligget her altid, og skridtet over dørtærsklen i det victorianske klubhus er som en tur i en tidsmaskine. Her er træ, her er mørkt, her er vældig hyggeligt.

Teaktræstavlerne på væggen fortæller klubbens historie - store mesterskaber, navnkundige formænd og store øjeblikke. De bidrager alle til stedets atmosfæren, og da jeg sætter tænderne i min frokost - en fuldendt Croque Madame - er der tale om en sand lykkestund.

Så jeg er både fysisk såvel som åndeligt mæt, da jeg går mod 1. tee.

Gavetid

Fire timer senere er jeg også golfmæssigt mæt. Chantillys Vinueil-bane sørger hele vejen rundt for at holde sine besøgende glade og udfordrede. De brede fairways, store greens og mange bunkers gør de 18 huller til en fornøjelse. Her er ingen hokus-pokus golf eller umulige huller. Man kan se alle slagene for sig. Og det er kun, hvis man ikke er i stand til at udføre dem, at man bliver straffet. Vand er der ikke noget af. Det er de strategisk placerede bunkers og de kuperede greens, der er udfordringen.

Selv om dagens score langt fra rækker til en tidlig fødselsdagsgave i form af en handicapnedsættelse, så er livet nu ganske godt, mens vi sidder på terrassen og nyder et rustikt glas rødvin i den franske eftermiddagssol. Chantilly, du har lige givet mig 18 dejlige fødselsdagsgaver.

Min 40-års fødselsdag? Den bestod af en flyrejse hjem til Danmark samt et forældremøde i 0.B. Ja, man kan hurtigt kommer til at savne 30’erne. Og Chantilly...

Blærerøvsværdi - 3 stjerner

Ægte golfconnoisseurs vil sende et anerkendende nik i din retning, når du fortæller dem, at du har spillet Chantilly. Men den brede golfbefolkning vil nok ikke ane, hvad du taler om

Tilgængelighed - 4 stjerner

Banen er åben for alle - dog kun på hverdage. Med en beliggenhed 50 kilometer nord for Paris og blot 20 kilometer fra Charles de Gaulle lufthavnen er det ingen sag at komme hertil. Klubben holder strengt på deres dresscode, så lad dine jeans blive derhjemme.

Skønhedsværdi - 4 stjerner

Hvis man ikke vidste bedre, så skulle man tro, at de 36 huller i Ile de France-skoven havde ligget der altid. Symbiosen mellem natur og bane er fuldendt.

Sværhedsgrad - 2 stjerner

Chantilly er hverken lang, svær eller proppet med udfordringer. Det er en regulær bane, som de lavede dem for 100 år siden uden de mange designmæssige krumspring, man ser på mange moderne (amerikanske) baner. Derfor vil de fleste også kunne komme rundt i en fornuftig score.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer