Falsterbo - Nordeuropas bedste links | Golf.dk

Foto: Jacob Sjöman

Foto: Jacob Sjöman

Falsterbo - Nordeuropas bedste links

13/06 - 2017 | Jesper Frigast Larsen

Tag ikke blot Dansk Golfs ord for det. Falsterbo Golfklubb på Sveriges sydvestligste pynt, lidt syd for Malmø, er ikke blot en drømmebane set med vores øjne. Golf Digest rangerer den som nr. 2 i Norden og websiden Top100golfcourses.co.uk som nr. 2 i Sverige (begge efter Bro Hof). Falsterbo har da også lagt bane til en række store turneringer gennem årene, både for professionelle og amatører. Eksempelvis var europatouren forbi i 1986 og Challenge Tour i 2003.

Nu om dage rækker den lidt trange beliggenhed yderst i et sommerhusområde med små, smalle veje samt de begrænsede udenomsarealer og den lille driving range ikke længere til det store set-up, som touren kræver. Men så meget desto mere er der plads til alle os andre. 

Det tager kun en halv time at køre de 34 km fra Øresundsbroens betalingsanlæg til klubben. Den sidste del snor man sig gennem de charmerende småbyer Skanør og Falsterbo, inden man ankommer til klubhuset lidt fra bagsiden, hvor driving range og putting green er placeret. Men er man først kommet indenfor, åbenbarer der sig et pragtfuldt, klassisk klubhus, der emmer af golfhistorie. En stor proshop byder bl.a. på masser af lækkert merchandise med klubbens logo på, og restauranten lokker både golfspillere og folk udefra til med høj kvalitet og fornuftige priser.

Overalt er der fotos og andre minder fra klubbens lange historie, der rækker tilbage til 1909, hvor de første huller blev bygget. I 1930 kom banen op på 18 huller, som siden er moderniseret flere gange. I dag er banen klassisk links i topklasse - og dermed mere moderne end nogensinde.

På trods af klubbens status er Falsterbo Golfklub ikke et snobbet sted at besøge. Tværtimod. Det er en rigtig golfklub for rigtige golfspillere. Greenfee på ca. 600 danske kroner i sommerhalvåret er naturligvis over gennemsnittet, men langt under hvad klubber med tilsvarende status, både i og især uden for Skandinavien, ville kræve.

 

Land: Sverige

Greenfee: Højsæson: SEK 750.

Web: www.falsterbogk.se

I nærheden: To andre fremragende linksbaner, Flommen og Ljunghusen, ligger tæt på Falsterbo. Flommens klubhus kan endda ses i det fjerne. Hyggeligt fisker- og havnemiljø i Falsterbo og Skanør, der minder om Dragør og Skagen. Den lille storby Malmø ligger blot en god halv times kørsel væk - og København en lille time.

 

Derfor skal du spille den:

Blærerøvsværdi:

(4 bolde) Nordens bedste linksbane. Det er en bane for rigtige golfspillere med sans for spillets historie og tradition.

Tilgængelighed:

(5 bolde) Efter blot en halv times kørsel fra Øresundsbroens brofæste i Skåne befinder du dig i et golfparadis, der ser ud, som om et stykke kyst er skåret ud af Skotland og flyttet til Sverige. Meget rimelig greenfee i forhold til banens status.

Skønhedsværdi:

(4 bolde) Skønhedsværdien på linksbaner er et spørgsmål om smag og behag. Falsterbo er flad som en pandekage, men den, der nyder synet af en klassisk links, vil elske synet af Falsterbo - ikke mindst udsigten fra klubhuset. 

Sværhedsgrad:

(4 bolde) Som altid på links: Jo mere vind, desto højere sværhedsgrad. En svær udfordring i blæst fra hvid tee. Undgå lyng og bunkers og vælg teested med omhu. Knap så langtslående herrer kan have fornøjelse af at spille banen fra blå tee, som er 5.280 m. mod gul tee's 5.833 m. Det giver flere sjove jernslag mod green.

User Comments:

  • Super lækker golfbane

    16/10 - 2017 | jess Krelskov

    Falsterbo GK er en super lækker golfbane. Her blev vi virkelig testet på alle leder og kanter. Fedt golfmiljø. https://www.golfsverige.dk/falsterbo-gk/

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk