En tourbane i baghaven | Golf.dk

En tourbane i baghaven

14/12 - 2014 | Peter Bugge

Efter en del år på Bro Hoff ved Stockholm vendte den svenske europatour turnering Nordea Masters tilbage til Skåne i år - nærmere betegnet til ganske unge PGA of Sweden National lidt uden for Malmø.

Anlægget, der officielt åbnede i 2009, har allerede slået sit navn fast som et af de absolut bedste i Skandinavien.

Anlægget rummer to spektakulære golfbaner, Links og Lakes, som er vidt forskellige. På Links føler man sig - som navnet antyder - hensat til den skotske kyst. Fairways er omkranset af klitter, og overalt er de dybe bunkers med stejle sider klar til at straffe ethvert fejlslag. Græsset er naturligvis af samme type, som man finder på de skotske links baner, og de store, aflange greens er lynende hurtige.

Selve anlægget ligger midt i ingenting, men i klart vejr kan man ane Malmøs vartegn, Turning Torso, i horisonten, og fra de fleste huller er der udsyn til det imposante klubhus, der forfra ligner et mindre provinshospital, men hvor bagsiden sender tankerne i retning af et klassisk engelsk klubhus med putting green foran terrassen. Bygningen rummer en glimrende restaurant og såmænd også 16 suiter, hvis man skulle have lyst til at overnatte.

Hullerne er en fryd at spille. Og flere gange glemmer man fuldstændig, at man ikke er i Skotland, men på en mark i Skåne. Ikke mindst, når man gentagne gange leder efter bolden i den stride rough, der findes på samtlige huller.

Der er ikke mange meter mellem 1. tee på henholdsvis Links og Lakes. Men der er en verden til forskel. Lakes er nemlig fuldstændig anderledes. Nu er vi ikke længere i Skotland, men snarere i Florida.

Lakes er en klassisk parkbane med flere søer, større bunkers og mindre greens. Og her er græsset også grønnere end hos naboen, da man har brugt en anden græssort for at fremhæve forskellen på de to baner.

De mange strategisk placerede bunkers gør banen til lidt af en udfordring, og det samme gør vinden, der ofte er i spil på den forholdsvis flade bane. Og man kan ikke tillade sig at slappe af - de sværeste huller ligger til sidst, hvor man på både 17. og 18. spiller langs en enorm, kunstigt anlagt sø, der også er i spil på 9. hul.

Ud over de to eminente baner er der også blevet plads til en ni-hullers par 3-bane og en glimrende driving range på det smukke anlæg.

Da europatouren kom forbi sidst i maj, var det Lakes Course, der lagde græstørv til spillerne og de mange tilskuere.

Blærerøvsværdi: 2/5

Det giver altid en vis kredit at have spillet Europa Tour-baner. Men da anlægget er så let at komme til, har rigtig mange danskere efterhånden spillet banerne.

Tilgængelighed: 5/5

Begge baner har seks forskellige teesteder, så det skulle være muligt at finde et, der passer præcist til dit handicap. Spørg i proshoppen inden teeoff.

Fra downtown København tager det blot en halv times tid at køre til PGA National.

Skønhedsværdi: 4/5

De to baner er vidt forskellige. Både i udformning og græstyper. De fleste af hullerne er fremragende - men det trækker dog lidt ned, at flere af hullerne på begge baner minder om hinanden.

Sværhedsgrad: 4/5

Links Course er den sværeste af de to, men det kan også være svært nok at komme rundt på Lakes. Ikke mindst, hvis vinden spiller med. Begge baner er spækket med bunkers - 74 på Lakes og nogenlunde det samme på Links.

Denne artikel blev bragt i magasinet Dansk Golf #2 2014