En herlig dag på den jyske hede | Golf.dk
Hul 16 er kåret til Danmarks bedste par 4-hul.

Foto: PR

En herlig dag på den jyske hede

21/02 - 2019 | Peter Bugge

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Dansk Golf 5/2018

Glæd dig. Så kort lyder det fra en af mine golfvenner, da jeg fortæller, at jeg er på vej til Trehøje Golfklub.

Jeg har været der før, men det er ti år siden på en dag med rigelige tømmermænd. Så jeg kan ikke rigtig huske andet om banen. Andet, end at den vist var ret god.

Så det er med pænt store forventninger, jeg drejer ind på parkeringspladsen ved banen lidt uden for Vildbjerg i det vestjyske.

Trehøje Golfklub kan i år fejre sølvbryllup. Det har været 25 år i relativ ubemærkethed - måske fordi klubben ligger et stykke fra alfarvej. Trehøje bliver i hvert fald sjældent nævnt, når man snakker om landets bedste baner. Og det er synd, for den hører helt klar til på en af de øverste hylder.

Banen åbnede i 1993 - dengang med ni huller. I 1998 kom yderligere ni huller til, og i 2004 åbnede Østsløjfen, så klubbens 1.150 medlemmer i dag har 27 udfordrende huller at boltre sig på.

Anlægget er i det hele taget blevet udbygget løbende - når der på god vestjysk maner har været råd til det. Det betyder, at klubben i dag er gældfri og har en solid egenkapital i ryggen.

Vi ankommer til anlægget samtidig med en friskole fra området. De sidste tre-fire år har klubben haft fokus på Skolegolf, hvor man kan vælge golf som valgfag. De unge mennesker kan på den måde tage golfkortet, og en del bliver gudskelov hængende, så klubben i dag har en ganske stor juniorafdeling.

Vi er ude midt på heden lidt vest for Herning. Og så kunne man jo let forledes til at tro, at det hele er fladt og kedeligt. Intet kunne dog være mere forkert. Trehøje er temmelig kuperet, men kan dog sagtens spilles uden at leje en af klubbens buggies.

Et klubmedlem fortæller mig inden runden, at de tre første huller kan være definerende for din runde. Du kan let ende med at stå på 4. tee uden et eneste stableford point i banken.

Og det er da også en heftig start inde i skoven, hvor det handler om præcision frem for længde. Driveren ligger således gemt i bag’en indtil 4. hul, hvor banen åbner sig op. Og sådan er det hele vejen rundt. Banen er utroligt afvekslende - ikke to huller er ens. Det ene øjeblik står du på tee og forsøger at finde ud af, hvor du skal lande bolden på det, der ligner landets smalleste fairway helt indhyllet i træer. På det næste har du oceaner af plads til at fyre igennem med driveren.

Der er flere huller, der kæmper om titlen som banens bedste. Det kunne for eksempel være 10., hvor fairway på smukkeste vis i venstre side er dækket af træer og i højre side af lyng. Eller 18., som efter min mening er et de bedste afslutningshuller i Danmark. Og burde være på listen over landets bedste par 5-huller.

Men prisen må nu gå til 16., der sidste år blev kåret til Danmarks bedste par 4-hul af Dansk Golfs læsere og eksperter. Fuldt fortjent. Man kan se hele hullet fra tee, der er masser af forhindringer i form træer, lyng, vand og bunkers. Og så er det næsten uvirkeligt smukt.

Alene 16. hul er grund nok til at starte bilen og sætte kursen mod Vestjylland.

Når du spiller banen første gang, kan det være ganske svært at finde det rigtige våben til de enkelte huller. Så Trehøjes formand, Lars Ole Wulff, anbefaler alle førstegangsbesøgende at tjekke klubbens hjemmeside inden ankomst. Her kan man se dronebilleder af samtlige huller, så er man lidt forberedt på, hvad der venter.

Det er en rigtig god ide, for Trehøje er ikke blandt de letteste baner i landet. Et vildfarent drive ender som oftest ude i den tætte skov - eller i den vildtvoksende lyng, som også omkranser mange fairways. Og som minimum koster et slag at slå sig ud af. Holder man sig på nogenlunde rette spor, er der med nænsom hånd drysset bunkers ud, hvilket også giver masser af udfordringer. Og endelig er der greens, som under mit besøg ikke er verdens hurtigste.

Til gengæld er flere af dem ret ondulerede og svære at læse. Og læg så oven i alle forhindringerne i vestenvinden, der som regel også har tænkt sig at spille med. Så har du en bane, der let kan smadre din score

Men det kan nu sagtens lade sig gøre at score fint på Trehøje. De beviste spillerne under jubilæumsugen i august, da der såmænd blev lavet hole-in-one fire dage i træk - og samme mand stod for to af de ultimative slag.

Fra næste år bliver banen dog nok lidt lettere. Her går man nemlig fra de nuværende tre teesteder til hele fem forskellige numeriske bokse, så spillere på alle niveauer kan få en god oplevelse - uden at det bliver alt for svært.

 

 

Birdie

Trehøje har flere af Danmarks bedste golfhuller på en meget afvekslende og udfordrende bane. Det er høj klasse hele vejen rundt.

Bogey

Klubben ligger et godt stykke væk fra alfarvej. Måske er det derfor, så få kender til den.

 

Navn: Trehøje Golfklub

Arkitekt: Poul E. Hingebjerg

Type: Kombineret park- og skovbane

Greenfee: Hverdage: 350 kr, weekend og helligdage: 400 kr.

 

 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk