Den perfekte weekendtur | Golf.dk

Den perfekte weekendtur

29/07 - 2014 | Claes Meldal

Når man skal på golfresort med ægtefællen eller med golfvennerne, er det ikke altid til at vide, hvad der venter. Golfbanen kan være jævnt kedelig, i sørgelig stand og i det hele taget en skygge af sig selv i forhold til de farvestrålende billeder på resortets hjemmeside. Hotellet kan være – tja, præcis de samme ting.
 
Sådan er det ikke på Castanea syd for Hamburg. Hotellet drives af Best Western, som har rigtig godt styr på deres over 4.000 hoteller i 80 lande. Faciliteterne er i top, både hvad angår kvantitet og kvalitet. Og som baghave har hotellet en dejlig resortbane, der tilbyder 18 hullers glimrende golf.
 
Masser at lave – men ingen stress
På Castanea kan man sætte nogle helt eventyrlige dage sammen. Stå tidligt op, og nyd den smukke udsigt ud over golfbanen. Grav dybt i den overdådige morgenmadsbuffet, som bugner med delikate muligheder.
 
Snup en dukkert i den udendørs pool (eller den indendørs, hvis vejret svigter), og gør dig herefter klar til 18 hullers golf lige ved siden af. Når de 18 huller er veloverståede – og det er der egentlig ingen grund til, at de ikke skulle være – kan du få en god massage i hotellets veludstyrede spa og spise en let frokost, før du kører til metropolen Hamburg på under 30 minutter.
 
Når du har tullet rundt i Hamburgs centrum og grønne områder i et par timer, kan du finde en god restaurant i byen. Hamburg rummer alt lige fra tostjernede Michelin-restauranter til små, intime spisesteder med fremragende valuta for pengene.
 
Kør tilbage til Castanea, og snup en velfortjent drink i den stilfulde bar, før øjnene bliver små. Den slags dage burde der være mange flere af.
 
Resortgolf med linkspræg
Castaneas golfbane er et spændende bekendtskab. Det er en klassisk resortbane på 5891 meter fra gul tee, og med i alt fire velplacerede teesteder kan de fleste golfere finde deres rette hylde. Derudover kan man pudse færdighederne af på stedets 9-hullers par 3-bane og i Castaneas akademi.
 
Roughen har et umiskendeligt linkspræg, da det høje græs på de mest vildtvoksende steder bølger sig smukt gennem Lüneburger Heide. Den velansete tyske banearkitekt Kurt Rossknecht står bag designet, der rummer adskillige søer og strategisk placerede bunkere. Udfordringerne er dog ikke mere uoverskuelige, end at de fleste bør kunne få en fornuftig score med fra Castanea.
 
Vi lægger ud med fire par 4-huller af varierende længde og sværhedsgrad, og her får du med det samme lov til at prøve kræfter med Castaneas udfordringer. Der er vand markant i spil på 3. hul (388 meter) og 4. hul (313 meter), men det er til at styre udenom, hvis du holder hovedet koldt og spiller lidt konservativt.
 
Udsigt til hotellet
På 6. hul (par 5, 431 meter) åbner banen sig flot op efter det skarpe dogleg. Her skal du tilbagelægge omkring 330 meter i to slag for at kunne være helt tryg ved dit approach til greenen, som ligger helt op til hotellets restaurant og udendørspool. Et dejligt golfhul.
 
Der er nogenlunde god plads i de fleste udslag, og der er ikke vanvittigt mange bunkere på banen. De største udfordringer udgøres af de mange søer, som Rossknecht har tænkt godt ind i banens udformning. Greens er glimrende og yderst velholdte – hvilket også gælder resten af banen.
 
På bagni fortsætter runden med afvekslende huller med vand i spil i et eller andet omfang. De to par 5-huller tidligt på sløjfen – 10. hul (439 meter) og 13. hul (472 meter) – er nydelige huller, der skal spilles med omtanke. Herefter følger to lange par 4-huller, inden vi kommer til perlen i samlingen.
 
16. hul (462 meter) er et rigtig sjovt par 5-hul, hvor du skal slå et godt teeslag ud i en imødekommende fairway og derefter få placeret dig strategisk klogt i andetslaget, så du er klar til at tackle hullets virkelige udfordring: en ø-green, der ligger midt ude i områdets største sø. Efter et forhåbentlig tørt approachslag skal du overvinde den kuperede green og redde dig en god score på dette fremragende hul.
 
På 17. hul (par 3, 145 meter) og 18. hul (par 4, 351 meter) er der ligeledes masser af vand i spil. Hvis der er stærk vind, kan disse huller godt drille, men det skulle være muligt at slutte fornuftigt af, hvis det mentale overskud er intakt.
 
Perfekt til en lang weekend
Castanea er en bane, man bestemt ikke bliver træt af at spille lige med det samme – og det er endnu en grund til, at dette resort egner sig perfekt til en lang weekend. Med gastronomi i topklasse, spa og pool samt andre fremragende hotelfaciliteter skal det gå rigtig galt på golfbanen, før dit humør bliver ødelagt.
 
Golf.dk var inviteret til Castanea af GolfTyskland.dk.