Den kloge golfspillers hjemmebane | Golf.dk
Lübker er en bane, der kræver omtanke.

Foto: PR

Den kloge golfspillers hjemmebane

13/11 - 2019 | Kasper Ørkild

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Dansk Golf 3/2019

Normalt er en god runde golf en stridig kamp mod sit eget handicap og vejrforholdene. Men de sjoveste runde dukker op, når den rigtige modstander er hjernen bag banens udformning. 

Det beviste Lübker, da vi besøgte anlægget på Djursland.

Her har Robert Trent Jones Jr.  og resten af hans hold sat forhindringerne op på en drilsk måde, der på langt de fleste af de 27 huller kræver et gennemtænkt slag fra tee. Den verdenskendte banearkitekt sender dig ud i et virvar af velplacerede søer, bunkers og waste-arealer, mens belønningen for en god beslutning giver et sus i maven.

Det giver en fornemmelse af at stå én mod én med banens forskellige elementer og de overvejelser, som er lagt bag hele designet. Samtidigt virker landskabet meget naturligt, og golfbanen er tydeligvis udarbejdet med respekt for den eksisterende natur.

Min afstandsmåler var gang på gang på overarbejde for at finde længden, hvor jeg kunne snige mig ind på fairway med den rette kurve. 

Det skiller sig ud fra det traditionelle golfhul på den typiske bane i Danmark, hvor forhindringerne primært gemmes i siderne og kræver et lige slag through the green. 

I stedet forlanger Lübker nemlig mere af golfspilleren.

Fristes man af det brede stykke af fairway, så står man ofte tilbage med en svær indgang til pinden eller endnu en udfordring at forholde sig til. Belønningen i form af den gode vinkel ind til green findes til gengæld mellem eller på den anden side af hullernes største faldgruber.

Det er sjældent muligt at spille sig sikkert ud i banen med et kort jern. Banen forlanger typisk, at en form for forhindring skal passeres - eller man i det mindste forholder sig til den på en eller anden måde. 

Til gengæld giver Lübker sjældent én lov til at blæse hen over alle bunkers og søer, hvis man skulle have længden til det. 

Balancen er fantastisk. De gode slag belønnes, og den velovervejede golfspiller har de bedste chancer for at indtage klubhuset med en god score - som de færreste gør.

Det kan måske give en del frustrationer for nye golfspillere eller folk med et handicap i den høje ende af skalaen. Men uanset alverdens besøg i waste-områder og søer burde enhver kunne nyde den måde, som de tre sløjfer er bygget op på.

På Forest-sløjfen kammer det dog lidt over i forhold til den snørklede tilgang til spille sig rundt på en golfbane. Den generelle oplevelse ødelægges en smule af for mange korte par 4-huller, hvor banen virker mindre gennemtænkt end det overordnede indtryk.

På mesterskabssløjferne Sky og Sand er det til gengæld svært at sætte en finger på designet.

Det er helt sikkert en smagssag, når man snakker om par 4-huller under 300 meter, og til banens forsvar burde vi måske have spillet Forest fra hvid med handicaps på hver sin side af 10. 

Ved tidsbestillingen anbefalede systemet selv de tee-markeringer, som vi burde spille efter, og vi gik imod anbefalingen om at spille sløjfen fra de hvide klodser, som så kun er de tredje længste teesteder af valgmulighederne. 

Anbefalingen af teestedet sættes altså efter handicappet og i mindre grad efter køn, hvilket efterhånden også er en gammeldags måde at kategorisere teesteder i nutidens golfverden.

Vi spillede Sky-Forest fra gul og Sand fra hvid tee. Det vil sige, at der fortsat er sort tee og Lübker-tee at udforske i fremtiden. Det giver muligheder for masser af nye udfordringer og anledninger til at genbesøge anlægget. 

Jeg er i hvert fald indstillet på en dag at vende tilbage for at indtage de gyldne markeringer bagerst på hullerne. De angiver Lübker-tees er uden tvivl en faretruende oplevelse for enhver golfspiller, selv om man spiller fra scratch eller bedre.

Både greens og fairways stod skarpt under vores besøg. Det var helt klart nogle af de hurtigste greens, som jeg har spillet på i Danmark. Når ens putt også møder masser af kupering, så er der sikret en god udfordring på hullets sidste par slag.

Standen er altså en god grund til at vende tilbage til en af landets mest omtale golfbaner gennem de sidste ti år.

Anledningerne til at snakke om Lübker har været af både god og dårlig karakter oven på rosende, international omtale og sammenligninger med Valderrama efterfulgt af ejerskifte, økonomisk uvejr for virksomheden bag anlægget og senest en konkursbegæring fra klubbens side i fjor.

I år er en foreningsdrevet klub igen stablet på benene, og de knap 400 medlemmer har altså fortsat en af Danmarks bedste baner at boltre sig på. 

Det nuværende medlemstal betyder også, at der er masser af plads på alle tre sløjfer - næsten uanset tidspunktet på dagen eller ugen. Til sammenligning var der tidligere over 1000 medlemmer.

Man må gå ud fra, at golfbanen de kommende år får flere og flere medlemmer, såvel som greenfee-gæster. Der er nemlig ingen tvivl om, at anlægget på Djursland stadig er oppe at bokse med de ypperste, når diskussionen om landets bedste golfbane indledes i klubhuset efter runden.

Strategien for Lübkers fremadrettede drift er tydeligvis overskuelige priser. Både greenfee og medlemskaber er på samme prisniveau som størstedelen af landets jævnere golfbaner. 

Brasseriet i klubhuset er i samme boldgade. Priserne skilte sig ikke ud fra en typisk café i et klubhuset.

Der er i det hele taget masser af grunde til at besøge Lübker Golf Resort, hvis man endnu ikke har grebet chancen. På trods af nogle turbulente år er der fortsat en fantastisk golfoplevelse af finde ved Nimtofte. 

 

— 

 

Derfor skal du spille den

Lübkers tre sløjfer byder på en lang række gennemtænkte udfordringer i forskellige udformninger gennem et æstetisk flot landskab. Ved vores besøg havde alle sløjfer det til fælles, at standen var upåklagelig.

Birdie: På langt de fleste huller udfordres enhver golfspillers evne til at tænke sig rundt på en bane. Gode beslutninger belønnes på smukkeste vis på Lübker. 

Bogey: Især på Sky og Forest er der til tider meget langt mellem nogle af hullerne. Det kan blive en lang runde, hvis man fravælger en buggy og tager turen på gåben.

 

Navn: Lübker Golf Resort

Arkitekt: Robert Trent Jones Jr. (2007) 

Type: Hede- og parkbane 

Greenfee: 400 kroner for hverdage, 600 kroner i weekenderne. For henholdsvis 500 kroner eller 800 kroner kan man spille alle tre sløjfer. 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk