Den historiske charme | Golf.dk

Den historiske charme

05/07 - 2015 | Thomas Vennekilde

Der er ting her i livet, som hører uløseligt sammen. Øl og peanuts. Bacon og æg. Sommer og korte kjoler. Og så er der Ryder Cup og The Belfry.

Den engelske bane har været vært for fire Ryder Cups, begyndende i 1985, hvor Europa vandt for første gang i 28 år, og har på den måde sikret sig en fremtrædende plads i historiebøgerne.

Man skal ikke tilbringe lang tid på den midtengelske bane for at blive mindet om det tætte slægtskab med Ryder Cup. Sten, mindeplader og tavler dukker op over alt for at dyrke stedets historiske status. For eksempel kan man smide en bold ud for den mindeplade på 18. fairway, der viser, hvorfra Christy O’Connor i 1989 slog et 2-jern op til godt en meter fra flaget for at vinde sin match mod Fred Couples og se, om man kan gøre ham kunststykkket efter.

Sidste gang der blev spillet Ryder Cup på The Belfry var i 2002. Siden da gik det lidt ned ad bakke for stedet. Men det blev ændret sidste år, da hele resortet blev renoveret for 26 mio. pund - ja, det er rundt regnet en kvart milliard kroner.

Nu fremstår stedet helt up-to-date, men uden, at det har mistet sin engelske charme. Her er stadig mange små kringelkroge, butikker med shabby-chik boliginteriør, og den store engelske morgenmadsbuffet.

Det samme gør sig gældende ude på banen. Store greens og flotte fairways er i topklasse, men banen har stadig sin små særheder. En baneguide er en nødvendighed. Flere af  forhindringer ligger gemt - enten bag et dogleg eller bare skjult bag landskabets konturer. Flere steder løber der en å på tværs, som man først kan se, når man kommer tæt på.

De to sløjfer er to forskellige verdener. På de første ni er der utrolig meget vand i spil, og den minder meget om en amerikansk resort bane. Bag-ni er meget mere klassisk engelsk parkbane med høje træer og bølgende fairways.

Det er også på bag-ni man finder de mest berømte huller. Det korte par 4-hul 10. blev berømt, da Severiano Ballesteros i 1978 drivede green ved Hennessy Cup. Førhen var det blot et kort par-4, hvor man slog et jern ud og så en wedge over vandet til den nyreformede green, der ligger gemt væk bag de høje træer. Med Seves drive blev det pludselig forvandlet til golfsportens ultimative risk-reward hul, hvor det perfekt, let fadede drive kunne sætte en eagle op eller koste dyrt. Flere Ryder Cup-matcher er blevet vendt på dette hul. Vi skal selvfølgelig også prøve at gå efter green. Lad det være sagt med det samme. Den kloge spiller slår et 8. jern fra tee.

Efter runden kan man sætte sig på en af terrasserne eller inden for i Sam’s Club House eller Ryder Grill. Men det kan godt være svært at sidde stille, for væggene er fyldt med sort/hvide billeder fra Ryder Cup, og man kan slet ikke lade være med at gå rundt og nærstudere dem.

Blærerøvsværdi 5 ud af 5

Efter at have afholdt Ryder Cup i 85, 89, 93 og 02, er The Belfry den eneste bane i verden, der kan prale af at have afholdt den prestigefyldte turnering fire gange.

Tilgængelighed 4 ud af 5

SAS har en direkte rute fra København til Birmingham. Og selve banen er det heller ikke svært at komme ind på. Du kan booke din starttid online.

Skønhedsværdi 4 ud af 5

De høje træer og de mange søer og vandløb giver banen karakter, og der er mange flotte huller, som vil gøre sig i dit fotoalbum.

Sværhedsgrad 3 ud af 5

Selv om der kun er en håndfuld huller uden vand, så er det muligt at komme rundt i en fin score. De store og hurtige greens kræver dog, at du er gode venner med din putter.

Denne artikel blev bragt i Dansk Golf #3, 2015

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk