Carnoustie er links i topklasse | Golf.dk

Carnoustie er links i topklasse

27/09 - 2016 | Klaus Hybler

Bevæbnet med en tyk baneguide og fuld af forventninger bevæger vi os mod 1. tee på Carnoustie. Vi skal spille Championship Course med tilnavnet ”the Beast”, fordi den anses for at være en af de mest udfordrende linksbaner. Ikke bare i Skotland, men på hele kloden.

Starteren fortæller beroligende: ”I kan se alle de forhindringer, I spiller ud mod.” Og det passer stort set. Til gengæld er alle 18. huller plastret til med bunkers, der faretruende viser deres lodrette vægge.

Hul 1 er en forholdsvis blid start. Vi hiver driveren frem og slår mod en generøs fairway med rigelig plads, og indspillet volder ej heller de store problemer. Men allerede på hul 2 begynder bæstet at vise tænder. Hullet er vanvittigt smalt og byder på hele syv fairwaybunkers, så det er nærmest et under, hvis man kommer forbi alle forhindringer uden sand under skoene. Derimod er det nemt at ramme den 50 meter aflange green.

En fryd hele vejen

Hullerne fortsætter med at være smalle, meget smalle, og det er en god idé at være lidt forsigtig fra tee. En 3-wood er et godt valg, hvis man har hang til skæve drives. Boldene kan næsten ikke stoppe på de lynhurtige fairways, og nogle ekstra meter kan være en god ting på Carnoustie. Fra herretee måler banen 6.030 meter, og den måler 5.618 meter fra dametee.

Vi kan ikke på noget tidspunkt bare spille bolden frem, men må hele tiden tage bestik af, hvor vi vil lande bolden, og indspil til green er en helt anden opgave, end vi er vant til. Det gælder om at lande bolden før green. Selv når bolden bliver spillet højt ind på green, er det næsten umuligt at få den til at blive liggende. Heldigvis har banedesigneren James Braid været så venlig at forme greens med en længde på mellem 40 og 50 meter på langt de fleste huller.  Se, det er links i en nøddeskal – nogle bander over de ustyrlige, hårde overflader, mens andre elsker dem!

Vært for The Open

Carnoustie Golf Links er tegnet af Old Tom Morris i 1870 (redesignet i 1926), og det var først i 1931, at banen kom med på listen over værtsbaner for the Open. Siden er der blevet spillet the Open syv gange – næste gang er i 2018. Hvert år lægger Carnoustie desuden græs til europatour-turneringen Dunhill Links.

Carnoustie Championship Course er uden tvivl en af de ypperligste linksbaner, man kan betræde, og selv om havet gemmer sig bag en høj række af klitter, er de 18 huller en fryd for øjet. Græstæppet er spredt ud over fairways med små pukler og lavninger skabt helt fra naturens hånd, mens der på siderne gror en blanding af højt græs, marehalm, lyng og tornblad. Sidstnævnte skal man i den grad holde sig fra og ikke forsøge at løfte sin bold ud, hvis den er kommet på afveje.

Dansk Golf var inviteret af Carnoustie Country og Visit Scotland

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer