Birdiefest i Bayern | Golf.dk
Der er gode birdiemuligheder på banen.

Foto: PR

Banen i München har tre sløjfer.

Foto: PR

Europatouren har været forbi 26 gange.

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Birdiefest i Bayern

02/02 - 2018 | Peter Bugge

München er kendt for mange ting. Der er den lokale fodboldklub, den årlige oktoberfest og det smukke landskab. Og så er der selvfølgelig golfturneringen, der sponseres af en af byens industrimastodonter, nemlig BMW International Open.

Den er blevet spillet på Golfclub München Eichenried hvert år siden 1989 – fra 2012 har klubben dog delt værtsskabet med Golf Club Gut Lärchenhof i Køln.

Da vi kommer på besøg på anlægget en halv times kørsel fra det centrale München, er det blot halvanden måned siden, argentinske Andres Romero her fik skrevet sit navn på pokalen, der i forvejen har flere af golfens helt store stjernernes navne indgraveret: Stenson, Montgomerie, Kaymer og Westwood, for blot at nævne et par stykker. Og så skal vi jo ikke glemme vores egen Thomas Bjørn, som hele to gange er løbet med sejren her i Bayern – i 2000 og i 2002.

Selv om klubben altså har en lang og stolt tradition som europatour-bane, er det ikke noget, man skilter med. Om det så er udtryk for tysk underspillethed eller bayersk arrogance, skal vi ikke kunne sige. Men faktum er, at det ikke lykkedes at finde et eneste billede eller lignende fra turneringen i det smukke klubhus.

Til gengæld har BMW fast udstilling foran klubhuset, hvor den venlige sælger tilbyder os en prøvetur i en af årets nye modeller. Det er der desværre hverken tid eller budget til…

Eichenried, der kan fejre 30 års jubilæum i år, har 27 huller fordelt på tre sløjer.

Hullerne bliver mikset godt og grundigt, når der skal spilles europatour på banen, men da der denne dag er turnering, får vi kun mulighed for at spille 18 huller.

Vi lægger ud på B-sløjfen, som på de første par huller ikke virker voldsomt svær. Selv om vi er i Bayern, som de fleste nok forbinder med høje bakker og stejle tinder, er her fladt som på den jyske hede. I hvert fald på fairway, som dog typisk er omkranset af små forhøjninger på begge sider, der giver ret spøjse lejer, når man slår lidt skævt. Det sker heldigvis ikke så tit, for fairways er både brede og generøse.

Til gengæld er der en del træer på stort set samtlige huller – uden at det bliver en decideret skovbane af den grund. Og suppleret med et hav af bunkers er der egentlig udfordringer nok. Og halvsvært bliver det på 7. hul, hvor der nu pludselig også kommer vand i spil på begge sider af fairway – og foran green. Det samme gælder 9., så der er en udfordrende afslutning i vente på B-sløjfen.

Herefter spiller vi sløjfe A – som viser sig at være klart lettere. Udfordringerne er såmænd de samme som på første sløjfe, men hullerne noget lettere. Det gælder især par 4-hullerne, hvor to af dem med lidt god vilje og vinden i ryggen godt kan nås med driveren. Til gengæld kræver det lidt at nå par 3-hullerne, hvor det korteste er 171 meter. Og så er greens lynende hurtige på samtlige huller.

 

De 27 huller er klemt sammen på et forholdsvis lille areal, og med så mange huller kan det også være lidt svært at orientere sig på banen, når man skal fra green til næste tee.

Men selv om man af og til er lidt tæt på de andre huller, ikke mindst på A-sløjfen, hersker her en befriende fred og ro. Stilheden afbrydes kun af knitren fra de elledninger, der skærer gennem og desværre skæmmer anlægget en smule, samt fly, der letter og lander i Münchens internationale lufthavn få kilometer væk.

Golfclub München Eichenried er klart i den lettere ende af baner, der lægger græs til turneringer på europatouren. Romero var således 17 under par, da han vandt tidligere på året – og det er endda en af de dårligere scores sammenlignet med tidligere år vindere.  

Og for os almindelige dødelige, der spiller fra gul tee, er der også lagt op til lidt af en birdiefest i Bayern, hvis man holder nogenlunde sammen på sit spil.

 

Land: Tyskland

Greenfee: 80 euro (hverdage,) 110 Euro (weekend og helligdage)

Web: www.gc.eichenried.dk

I nærheden: Der ligger et simpelt Gasthaus lige over for klubben, men der er også flere glimrende hoteller i nærheden – ikke mindst det spritnye designerhotel, Soulmade.

Der ligger også masser af andre golfbaner omkring München.

 

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Dansk Golf 6/2017

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk