48 timer med græsk gudegolf | Golf.dk

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

48 timer med græsk gudegolf

24/07 - 2019 | Henrik Søe

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Dansk Golf 4/2018

Dag 1 

Formiddag 

Jeg vågner til lyden af bølgebrus og trækker gardinet fra. Solen brager ned, og jeg går ud på terrassen og snupper en dukkert i den private pool. Efter 45 år på denne jord er det første gang, jeg vågner i Grækenland, og hvis morgenbuffeten på Costa Navarino ellers er græsk standard, er det ikke sidste gang, jeg stiller den første sult her.  

Men jeg er her primært for golfens skyld, og det er den Bernhard Langer-designede bane Navarino Dunes, der får æren af at tage min græske golfmødom. Banen smyger sig rundt om resortet i klassisk græsk natur med bølgende landskab og tusindvis af duftende citrus- og oliventræer. Her er brede fairways og store ondulerede greens med niveauforskelle, der nok skal teste selv de bedste puttere. De strategisk placerede potbunkers og sand-dunes er med til, at banen får en snert af links, og hullerne byder på stor variation og er lette at huske, når du bagefter sidder og nipper til din Retsina i solen. 

Eftermiddag

Gåturen på Dunes gav næring til sulten, og den fikser vi med en kort køretur til landsbyen Pilos. I udkanten af byen holder vi ind foran et fint lille græsk hus med en så absurd beliggenhed, at den ville sprænge skalaen hos enhver dansk ejendomsmægler. Udsigten over den historiske Navarino-bugt, der står som et symbol for den græske frihedskamp, er formidabel. Indenfor mødes vi af to buttede og smilende græske husmødre, der kæmper deres egen kamp bevæbnet med grydeskeer og lokal kogekunst. Vi hjælper med at lave pasta fra bunden og går ombord i en lang række velsmagende specialiteter, som er ren massage for smagsløgene. Tilbage på resortet snupper jeg en tur i den store spa, så kroppen er klar til mere golf på græsk. 

Dag 2 

Formiddag

Vi sætter kurs mod Navarinos anden bane, The Bay Course, bare 10 minutters kørsel fra resortet. Her har Robert Trent-Jones Jr. kreeret et anlæg, hvor der fra næsten alle huller er udsigt over bugten, og hvor et par af hullerne spilles helt nede i vandkanten. Vi nyder udsigten fra de højtliggende teesteder, og pulsen får et nøk op, når bolden skal flyves hen over de mange kløfter. Her er der basis for både lange drives og stor dramatik. Banen er endnu mere kuperet end Dunes, og det kræver en buggy at komme rundt. Det betyder, at benene er forholdsvis friske, da vi kommer tilbage. Så vi pakker badetøjet, lejer mountainbikes og triller roligt afsted mod Voidokilia Beach, en af de absolut bedste strande i Grækenland. Hvilket ikke siger så lidt.  

Aften

Vi søger tilflugt i en af de mange afslappede kroge på resortet og fordøjer dagens mange indtryk (og slag) med et køligt glas hvidvin fra egnen. Vinen kaldes 1827, årstallet for det ikoniske søslag ved Navarino, hvor en fælles russisk-britisk-fransk flåde sænkede den osmanniske flåde og dannede grobund for det selvstændige Grækenland. 

Og tænker på, at der om bare få år bliver flere gode grunde til at besøge dette undervurderede hjørne af Grækenland. Costa Navarino har nemlig planer om to helt nye baner, som efter planen skal stå klar i 2020. Og hvis kvaliteten kommer på omgangshøjde med de to eksisterende baner, bliver området - og Grækenland - for alvor en golfdestination, der skal tages alvorligt.  

 

Fakta

Costa Navarino ligger i regionen Messinia og er et 5-stjernet resort med to baner, som åbnede i 2011 og 2012. Stedet er grundlagt af den lokale kaptajn og skibsreder Vassilis Constantakopoulos, der indtil sin død i 2011 var en af Grækenlands rigeste personer og som ønskede at gøre Messinia til en destination i verdensklasse. 

Syv nætter i dobbeltværelse på Costa Navarino inklusiv flytransport, syv gange morgenmad, fem middage, fem stk 27 hullers greenfee, gratis buggy og trolley på hhv. Bay og Dunes kan findes hos Golfplaisir til priser fra 10.995 kr. 

Det græske flyselskab Aegean har også direkte rutefly fra København til Kalamata i forårs- og efterårsperioden. 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk