Øst for Faro | Golf.dk
Castro Marim snor sig mellem dale og bakker.

Foto: PR

Øst for Faro

10/04 - 2018 | Torben Thornæs Andersen

Portugals sydkyst er et yndet tilflugtssted for golfspillere, der gerne vil have lidt græs under fødderne og sol på kinderne, inden sæsonen starter længere mod nord. Antallet af rejsende til Algarve er steget voldsomt de senere år, og i 2017 betjente den centrale lufthavn i Faro hele seks millioner passagerer. De største trækplastrer er et klima med minimum 300 dages sol om året og en gennemsnitlig vintertemperatur fra 10-18 grader.

Eftersom langt de fleste golfbaner ligger vest for Faro, går strømmen af golfturister hovedsageligt samme vej. Men dermed risikerer man at gå glip af et område, som de lokale endnu anser for at være den mest autentiske del af Algarve-kysten. Øst for Faro er turismen endnu på et niveau, der levner plads til autentiske miljøer med herligt uspolerede restauranter, og strande hvor man ikke skal betale for at ligge ned.

Østkysten giver også mulighed for en hurtig smuttur til Spanien og et besøg i provinsbyen, Huelva. Det sydvestlige hjørne af Spanien går for at være lidt af en skjult juvel med enorme, forladte strande og et Europas største marskområde, Doñana, med et fascinerende dyreliv. Doñana er udlagt som nationalpark og optaget på Unescos kulturavliste

Seks golfbaner i alt gør ikke den østlige del af Algarve til nogen stor buffet, men har man allerede oplevet Vestalgarves store tag-selv-bord, kan en tur østpå blive et glædeligt afbræk både i forhold til tilgængelighed og prisniveau. Og så gemmer regionen på en bane, som mange anser for Portugals bedste.

Her er en kort beskrivelse af de seks golfbaner, og hvad man kan forvente af et besøg.

 

Monte Rei Golf & Country Club

Stedet: Golfresort i luksusklassen med 18hullers mesterskabsbane, designet af Jack Nicklaus.

Oplevelsen: Flere ansete medier rangerer Monte Rei som den bedste golfbane i hele Portugal og det forstår man, efter at have spillet banen. Prisen er høj, men sammenholdt med en fantastisk service og muligheden for overnatning i luksusvillaer, vil mange finde udgiften acceptabel.

Prisniveau: €€€€€

 

Quinta do Vale

Stedet: 18 hullers golfbaner tæt på den spanske grænse designet af Severiano Ballesterros.

Oplevelsen: Quinta do Vale starter fladt og vådt, men ender kuperet og ganske fornøjelig. Fra klubhusets terrasse har man en vidunderlig udsigt til Spanien og broen over Guadianafloden.

Prisniveau: €€

 

Quinta da Cima og de Ria

Stedet: To 18 hullers baner centreret omkring det samme golfresort ved Vila Nova de Cacela. Begge baner er designet af amerikaneren Rocky Roquemore.

Oplevelsen: Mens Quinta de Ria er en relativt omgængelig parkbane i et pittoresk terræn, står Quinta de Cima som en mere rå og inspirerende udfordring for den ambitiøse amatør. Begge baner ligger i naturparken Rio Formosa og tilbyder en næsten landlig naturoplevelse med udsigt til marker og strand.

Prisniveau: €€€€

 

Castro Marim

Stedet: 27 hullers anlæg designet af englænderen Terry Murray.

Oplevelsen: Masser af pinjetræer er med til at hæve spilleoplevelsen i det krævende layout, der bevæger sig gennem snævre dale og bakket terræn. Et par ukonventionelle huller skæmmer, men 4. hul på Atlantic-sløjfen er nævnt i Jeff Barr’s bog ”1001 golfhuller, du skal spille før du dør”.

Prisniveau: €€€

 

Benamor Golf

Stedet: 18 hullers anlæg nordøst for Tavira designet af Henry Cotton og Howard Swan.

Oplevelsen: En mildt bølgende parkbane med udsigt til bjergene mod nord og havet mod syd gør Benamor til en fornøjelig oplevelse, uagtet et lidt neutralt layout. Stemningen er mere lokal og mindre resortagtig.

Prisniveau: €€€

 

Golf.dk var inviteret til Portugal af Turismo de Portugal

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk