Woods slutter i top-10 | Golf.dk
Tiger Woods havde sin karakteristiske røde top på søndag. Her slår han sit approachslag til hul 3 på finaledagen.

Foto: Getty Images

Woods slutter i top-10

03/12 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Rickie Fowler lavede syv birdies på sine første syv huller. Hans smil og orange polo skinnede om kap med den strålende sol.

Alligevel vidste alle, at han kun var en biperson i dagens historie på Bahamas.

Hovedpersonen kunne aldrig blive nogen anden end Tiger Woods. Verdens måske bedste nogensinde gik søndag en stærk runde ved årets Hero World Challenge, og hans 68’er rakte til en delt 9. plads.

Det er et resultat, som krævere en del perspektivering. Havde Hero World Challenge været en almindelig PGA Tour-turnering med 156 spillere, ville Woods have klaret cuttet. Men han ville have sluttet på en betragtelig mere beskeden placering end nummer 9.

Alligevel må man være mere optimistisk end længe på Tiger Woods’ vegne. Om ikke andet har Hero World Challenge bevist, at hvis han kan holde rygsmerterne væk, så kan han blive en spiller, man igen skal regne med.

En sur dobbeltbogey på 10. hul og yderligere to bogeys på de sidste to huller gav Tigers søndag en ærgerlig bismag. Især et tre-putt fra få meters afstand på sidste hul var skuffende, efter at han var ræset op af leaderboard tidligt på dagen.

Men han præsterede også samlet seks birdies og en eagle. Woods er stadig en langtslående spiller, mens hans korte spil er forståeligt en smule rustent. Med Tiger Woods er der imidlertid tale om golfens Mozart, et geni som man ikke tør afskrive helt, hvis han bare kan holde sig oprejst.

- Jeg vidste, at jeg ville kunne spille alle fire runder. Det ville ikke blive et problem. Det handlede mere om, hvordan jeg kunne score, og hvordan det føltes.  Men jeg drivede bolden godt og slog nogle gode putts. Der er flere gode tegn. Jeg føler ingen smerte og ser en lys fremtid, sagde Tiger Woods efter sin runde.

Hans præstation på Bahamas sikrer, at interessen omkring hans spil vil være uformindsket, når han stiller op igen. De fleste gætter på, at det bliver sidst i januar, enten ved Farmers Insurance Open på Torrey Pines i San Diego eller ved Omega Dubai Desert Classic. De to turneringer bliver spillet samme uge i 2018, hvorfor Tiger Woods kun kan deltage i den ene af dem - ofte er han stillet op i begge.

- Nu skal vi lige se, hvordan jeg bedst kan bygge min kalender op omkring majors. Jeg skal spille nok, men uden at spille for meget, nøjedes hovedpersonen selv med at sige bagefter.

Og hvad med den strålende biperson, Rickie Fowler? Jo, han var ustyrlig og vandt en fortjent sejr. Han må have haft tankerne på en 59’er på flere tidspunkter under sin runde. Han måtte til sidst skrive under på en 61’er, hvilket er ny banerekord på Albany Resort.

Charley Hoffman havde en møgdag. Han førte med fem inden finalerunden, så han burde reelt have hentet trofæet hjem.

Men efter en runde i 72 slag var han end ikke i nærheden. Hoffman sluttede på 2. pladsen, hele fire slag fra Rickie Fowler. Tommy Fleetwood blev bedste europæer på en 3. plads, som han delte med Jordan Spieth.

Link til stillingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer