Woods i førerbold - kan skrive et af sportshistoriens største kapitler | Golf.dk
Tiger Woods har fået lettere til smil med alderen. Søndag kan han sikre sin majorsejr nummer 15, 22 år efter han vandt den første.

Foto: Getty Images

Woods i førerbold - kan skrive et af sportshistoriens største kapitler

14/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

En storm er på vej over Augusta National – to faktisk. Den ene truer med at udsætte afslutningen på The Masters til mandag. Den anden kan ændre golfhistorien for altid.

Tiger Woods var en ung mand, endnu ikke fyldt 30 år, da han vandt den seneste af fire grønne jakker. Det var en selvfølge, at han ville vinde 10 af dem i karrieren. Jack og Arnie sagde det selv.

De kunne ikke have forudset, hvad der var i vente. Ingen kunne. Han fortsatte med at vinde majors frem til sommeren 2008, men siden smadrede han både sit ægteskab og sin krop. Man skal have begge hænder i brug for at tælle operationerne, Woods har fået foretaget i knæ og ryg. 

For to år siden sad han til Champions Dinner og fortalte de øvrige mestre, at det kunne være slut. 

Også den spådom om karrieren var fyldt med fejl.

Woods er alt andet end færdig. Han er lige der, hvor han gerne vil være – i førerbold på vej ind til de afgørende 18 huller på Augusta National.

Woods var med fremme i kampen om de to seneste majors. I The Open tabte han til Francesco Molinari. I PGA Championship sejrede Brooks Koepka. Hvis Tigeren skal have fat i sin femte grønne jakke og sin major nummer 15, skal han slå netop de to. De to og en masse andre.

Woods lavede pars indtil femte hul, hvor det for tredje dag i træk blev til en bogey. Den så dyr ud på en dag, hvor stort set alle andre noterede birdie efter birdie. Men den 43-årige amerikaner lod sig ikke stresse. Han vidste, der ville komme chancer, og dem greb han.

Med sin nyfundne kærlighed til tyggegummi gnaskede Woods sig til tops i stillingen med seks birdies. Han viklede sig ud af problemerne, når driveren svigtede. Jernslagene var sprøde, og på greens hældte han det ene putt i hul efter det andet. 

67 slag kom han rundt i, og lagt til de indledende runder i 70 og 68 er Woods nu 11 under par. Han blev overhalet af Molinari, som lavede fire birdies i træk på bagni og skrev under på 66 slag. Italieneren er 13 slag under par og to slag foran Woods og Tony Finau. 

De tre mødes på første tee søndag klokken 15.20 dansk tid. 

Brooks Koepka ligger alene på fjerdepladsen i -10, mens Webb Simpson og Ian Poulter deler femtepladsen i -9. Dustin Johnson, Matt Kuchar og Louis Oosthuizen er også blandt spillerne i top-10 på vej ind til de afgørende 18 huller. 

Der er uvejr på vej. Det er derfor, spillerne bliver sendt tidligt på banen. Det betyder, at der forventes mere vind og sværere forhold til finalerunden. Det taler til den førende spillers fordel. Molinari er ikke fejlfri, men det er lige før. I løbet af tre runder har han lavet en og kun en bogey. Der er ingen svagheder i spillet, og derfor vil det kræve noget ekstraordinært at slå den 36-årige fra Torino.

Tiger Woods er i stand til at levere det ekstraordinære. Og lykkes det søndag, vil det være karrierens mesterværk. Sejren med 12 slag på samme bane i 1997 var historisk, ligeledes US Open 2000, da han vandt med 15 slag. Men kan han rejse sig fra asken af al smerten og alle skuffelserne fra det seneste årti, så vil det måske ikke alene være Tigers største sejr. Det vil være en af de største bedrifter i spillets historie.

De to danskere får selskab af majorvindere under finalerunden:

Lucas Bjerregaard er på en delt 20. plads i -5. Klokken 14.14 slår han ud sammen med Jason Day og Bubba Watson.

Thorbjørn Olesen er delt nummer 14 i -6. Han skal spille med Adam Scott og Patrick Cantlay klokken 14.36.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:761,205
 • Unique Visitor:83,832
 • Registered Users:157,799
 • Unregistered Users:31,155
 • Blocked Users:12,360
 • Published Nodes:15,013
 • Unpublished Nodes:262
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.237.94.109
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:11,349
  • This week:114,881
  • This month:485,073
  • This year:761,367

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk