Woodland og Rose holder feltet på afstand | Golf.dk
Med stor sandsynlighed vil vinderen af US Open skulle findes i førerbolden med Gary Woodland og Justin Rose.

Foto: Getty Images

Woodland og Rose holder feltet på afstand

16/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Søndag kan blive dagen, hvor Rory McIlroy ender fem års venten på major nummer fem. 

Måske bliver det Brooks Koepka, som en måned efter sin seneste majortitel henter sin femte major inden for to år og sin tredje US Open på stribe. 

Louis Oosthuizen har været i omspil om både The Open og Masters, siden han vandt sin major i 2010. Han har været tæt på mange gange, og på Pebble Beach er det måske bedste sving i herregolf igen med helt i toppen.

Med en US Open-sejr fra 2013, en olympisk guldmedalje og flere perioder som verdens nummer ét har Justin Rose allerede skabt sig en flot karriere. Den fortjener en major mere.

Chez Reavie? Tja, han er der også. Den 37-årige amerikaner er aldrig sluttet i top-10 i en major.

Alle fem er med i kampen om sejren i den 119. udgave af US Open, alle er de inden for fem slag af førstepladsen, men det er fortsat Gary Woodland, som er i front.

Det er US Open, men ikke som vi er vant til at se det benhårde mesterkab. Efter tre runder er 26 spillere under par. Et kig ned gennem stillingen viser, at ingen i top-30 brugte flere end 72 slag (+1) lørdag. Woodland lavede en bogey på første runde. Der kom en mere på tredje, men to tabte slag i løbet af 54 huller i en US Open er nærmest uhørt.

Det siger noget om banen, og det siger selvfølgeig også en masse om Woodlands kvaliteter. Den 35-årige amerikaner startede ud lørdag med et forspring på to slag, og selvom det meste af dagen bød på bundsolidt spil, var det tæt på at ramle sammen på bagni.

På 12. hul chippede han i hul fra 10 meter for en par. På 13. missede han igen green og måtte ind-og-i for at redde par. På det lange 14. hul var Woodland 13 meter fra hullet i fire slag. Hans putt fandt vej til huller for en par.

Det blev til en runde i -2, og med en samlet score 11 under par fører Woodland med et slag ned til Justin Rose.

- Jeg har et short-game, som jeg kan stole på. Jeg behøver ikke længere fokusere på ball-striking. Det er en golfbane, hvor jeg ikke behøver tæske til ret mange drivere, jeg kan spille lidt mere konservativt, holde mig til min plan. Det er rart at være, hvor jeg er, men jeg glæder mig til at komme ud og gøre det én dag mere, sagde Woodland efter dagens arbejde.

Rose har så sandelig også været pålidelig i det korte spil. I løbet af 54 huller har han haft 35 et-putts. Lørdag kom han ind-og-i fra greenbunkeren på 18. hul for dagens femte birdie og en runde i 68 slag. Den 38-årige englænder er den nærmeste konkurrent til Woodland, og de to kommer for anden dag i træk til at mødes i førerbolden klokken 23.30 dansk tid.

De har skabt et pænt hul ned til de næste i stillingen, men ikke et uoverkommeligt et af slagsen. Specielt ikke når det er Koepka, man finder på en delt tredjeplads. Den amerikanske majormaskine tromlede lørdag videre mod mere succes. Han var bogeyfri og rundt tre under par. 

Det giver Koepka en samlet score i -7. Med fire slag til toppen er han favorabel position til at sætte et angreb ind. De første syv huller på Pebble Beach kaster mange birdies af sig, så med en hurtig start, kan den dobbelt forsvarende mester potentielt være helt oppe og ånde de førende i nakken, allerede inden de finder fodfæstet. Koepka deler tredjepladsen med Oosthuizen (70 slag) og Reavie (68), som kan fordoble sit antal af PGA Tour-titler med en sejr natten til mandag.

Rory McIlroy har hentet ni top-10 placeringer i majors siden sin seneste sejr. Han skal levere varen under finalerunden, hvis udfaldet skal blive et andet end hvad han har vænnet sig til. Der er i hvert fald ikke plads til at starte ligeså sløset som lørdag. 

På første tee sendte nordireren et langt jern i roughen, missede green og gik derfra med en bogey. Alligevel kom han banen rundt i 70 slag for at nå til -6 samlet. 

- Jeg har været meget tilfreds med mit spil hele ugen. I dag følte jeg, at jeg for det meste gjorde de rigtige ting. Jeg behøver 18 huller mere af det, og så skal jeg bare have lidt mere ud af runden i morgen end jeg fik i dag, sagde nordireren.

I top-10 finder man også Matt Kuchar, Henrik Stenson, Jon Rahm, Graeme McDowell, Matt Wallace og lørdagens bedste spiller, Danny Willett, men om de får nogen chance for at løbe med sejren afhænger af, om førerbolden bevæger sig tilbage mod feltet.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer