Woodland dukker Mickelson, Rahm og Fowler | Golf.dk
Gary Woodland under finalerunden i Arizona. Han vandt efter et enkelt omspilshul. I sidste uge måtte Jason Day bruge seks omspilshuller for at vinde. Ugen inden brugte Jon Rahm fire omspilshuller til at slå Andrew Landry. Ugen forinden vandt Patton Kizzire ligeledes i omspil under Sony Open.

Foto: Getty Images

Woodland dukker Mickelson, Rahm og Fowler

05/02 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Phil Mickelson smilede og gav thumbs up til publikum hele dagen. Rickie Fowler flashede sin karakteristiske orange polo og Jon Rahm sønderbankede sin stakkels golfbold med driveren. Alle tre lå til at spille med om sejren, inden finalerunden begyndte.

Men det blev Gary Woodland der viste, hvor skabet skulle stå.

Woodland lirede fem birdies og fire pars af på for-ni. Lidt senere afleverede han fire birdies på de sidste seks huller og en runde i 64, syv slag under par på TPC Scottsdale i Arizona.

Det var rigeligt for 33-årige Gary Woodland, som ved Waste Management Phoenix Open vandt sin tredje PGA Tour-sejr. Den seneste var i august 2013, så han har formentlig nået at savne smagen af champagne.

Woodland brugte efter sin runde omkring en halv time på at holde sig varm på træningsbanen. Det viste sig at være en god idé, for upåagtede Chez Reavie, kom stærkt tilbage fra en bogey på 16 og forcerede et omspil.

36-årige Reavie lavede birdie på hul 17 og kort efter en iskold birdie mere. Så var der dømt omspil for fjerde uge i træk på PGA-touren. Men under omspillet var Reavie knap så kølig. En slatten bogey fra midten af fairway kostede Reavie sejren, da Woodland fik en sikker par - til trods for en tur i en fairway-bunker.

En runde i 66 slag var ellers et imponerende stykke arbejde fra Chez Reavie, som ikke havde vundet på touren i ni et halvt år, og som vi vist med ro i sindet kan kalde undertippet, da han gik ud i en førerbold med Jon Rahm og Rickie Fowler.

Sejrherren Gary Woodland var før turneringen nummer 53 i verden, så han rykker nu godt op i top-50, hvor man helst skal være for at få adgang til alle majors og World Golf Championships.

- Jeg har arbejdet hårdt i off-season og har brugt tid med Pete Cowen, som har lært mig at være mere aggressiv i det korte spil. Jeg har dog stadig masser af arbejde, jeg mangler at lave, sagde Gary Woodland lige efter sin sejr.

Ollie Schniederjans og Brendan Steele delte tredjepladsen.

Phil Mickelson var før turneringen nummer 49 på verdensranglisten. Han har på det seneste klamret sig til sin top-50 status som en søsyg klamrer sig til en færgeræling. Kan Mickelson holde sig indenfor den magiske grænse frem til november, vil han kunne fejre 25 år uden at falde ud af top-50.

Det er en unik rekord, som muligvis aldrig vil blive tangeret

Mange havde nok gerne set Phil Mickelson som vinder. Men når han endelige drivede bolden godt, svigtede det korte spil - og omvendt. Han sluttede på en delt 5. plads efter sin 69’er, men undlod selvfølgelig ikke at donere et par stjernestunder til turneringen. Da et langt birdieputt røg i på stadionhullet 16, lød der et brøl af dimensioner.

Mickelson lavede birdies på 15., 16., og 17., inden han symptomatisk nok lavede dobbelt bogey på det sidste hul, hvor han desperat jagtede en eagle for at nå med i omspillet.

Det var 29. gang, Phil Mickelson stillede op ved Waste Management Phoenix Open. Han havde forinden ti top-10 placeringer og tre sejre (i tre forskellige årtier).

En anden veteran, Matt Kuchar, stak også snuden så langt frem, at han kunne dufte sejren. Men når man som Kuchar slår i vandet på såvel hul 15 som hul 17 under en finalerunde, bliver det svært at få en pokal med hjem. Kuchar gik en finalerunde i 67 slag, fire under par. Han endte på en delt 5. plads efter en 67’er.

Jon Rahm var igen med fremme, men var for uskarp. På hul 11. måtte han redde sin par fra dyb buskads, men et hul senere fik han en bogey. Da han på 13. kom til at slå et flopslag for langt hamrede han aggressivt sin wedge i jorden - fuldt ud bevidst om, at han havde forpasset sin chance.

Jon Rahm gik en runde i 72 slag og sluttede på en delt 11. plads, side om side med Rickie Fowler.

Rickie Fowler var velsagtens - sammen med Phil Mickelson - den mest populære spiller i feltet.

Fowler spillede under hele turneringen med et lille billede af Griffin Connell, der for nylig døde af en sjælden luftvejssygdom. Han blev kun syv år gammel, men var kæmpe fan af Fowler, som altid har tilbragt tid med ham og hans familie under netop turneringen i Phoenix. Fowler ville derfor nok ekstra gerne have vundet i denne uge, men da han hookede sit drive i vandet på 15. hul var det et dårligt tegn.

Link til resultatet

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer