Winther: Tourskole-kort bliver solgt under falsk betegnelse | Golf.dk
Jeff Winther har et mål om at vinde på europaturen i 2018.

Foto: Getty Images

Winther: Tourskole-kort bliver solgt under falsk betegnelse

09/01 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Om to dage slår Jeff Winther sit første turneringsslag i 2018, når han sammen med Søren Kjeldsen, Lucas Bjerregaard, Morten Ørum Madsen og Lasse Jensen tager del i BMW South African Open.

Winther er i sin tredje sæson på europatouren. Som i 2017 spiller han på et kategori 17-kort, som han tilkæmpede sig via flot spil på tourskolen i Spanien i november.

Men Jeff Winther mener ikke, at kvalifikationen fra tourskolen giver en reel mulighed for at at konkurrere.

- Jeg vil vove den påstand, at den tourskolekategori, den sælger de på falsk baggrund. Det er så dårlig en kategori, at det gør helt ondt, siger han.

Det er i vores podcast “Spil med”, at Jeff Winther fortæller om sin utilfredshed med den kategori, han har.

Winther vurderer, at han vil komme ind i 18-22 turneringer i indeværende sæson. Men det er turneringer med små præmiepenge i forhold til dem, som andre spillere kommer ind i.

- De spiller om fem eller seks eller syv gange så mange penge, som jeg gør, siger Jeff Winther i vores podcast.

I sidste ende er det pengene, der afgør ens placering på Race to Dubai og dermed også, om man har et bedre kort til sæsonen efter (kategori 9, hvis man er i top-100 på Race to Dubai)

Hvert år er der mindst 25 spillere, der får et kort fra tourskolen. Hvis man kigger på de spillere, der klarede tourskolen i 2016 er det kun tre, Edoardo Molinari, Eddie Pepperell og Ashley Chesters, der havde held med at sikre sig en bedre kategori på europatouren.

Høre vores podcast med Jeff Winther her.

User Comments:

  • ET turneringer er ET turneringer

    10/01 - 2018 | Jan Pedersen

    Samtidigt er 18-22 turneringer da en sjat og så gælder det jo om at vise sit værd. Er desuden sikker på at Top100 i verden har fortjent deres placeringer primært gennem hårdt arbejde, masser af talent og dygtighed ........ ud af disse 3 kommer heldet lidt nemmere ............. klø på, Hr Winther, det skal nok komme !

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk