Winther skyder med skarpt i Sydafrika | Golf.dk
Jeff Winther har lavet fem eagles i løbet af sine seneste 36 huller på Glendower Country Club.

Foto: Getty Images

Winther skyder med skarpt i Sydafrika

11/01 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

I foråret 2015, midt i sin kun anden sæson på challengetouren, proklamerede Jeff Winther, at han ville indstille karrieren, hvis han ikke samme år rykkede op på europatouren. Efter sin rookiesæson blandt eliten var budskabet det samme, da han måtte på Q-School for at genvinde sin plads. Han havde ingen interesse i at blive degraderet og starte forfra på udviklingstouren. Det samme var udgangspunktet, da han i november igen måtte en tur på Q-School. Begge gange formåede den 29-årige sjællænder at klare sig gennem nåleøjet.

Dermed kan Winther gå i gang med sit tredje år på europatouren (han hentede allerede en 27. plads og en 14. plads i december, da den nye sæson blev indledt), og torsdag blev det til en flot start på BMW SA Open.

Det bør ikke komme som nogen stor overraskelse. For et år siden rundede han samme turnering af med en finalerunde i 68 slag, som bød på tre eagles, og sluttede på 14. pladsen.

Winther fortsatte, hvor han slap, på Glendower Golf Club i Johannesburg. 68 slag lød første rundes score på, og igen var der store fugle på spil. Både det 550 meter lange hul 13 og hul otte, som måler 477 meter, kastede eagles af sig, og scoren i -4 giver en delt ottendeplads.

Hør Golf.dk's podcast med Jeff Winther.

Fem danskere er til start, men af dem er Winther den eneste, som holder sig nær toppen, hvor rookien Chase Koepka og feltets højest rangerede spiller, Branden Grace, ligger efter 65'ere, syv under par.

Lasse Jensen holder sig på den rigtige side af top-65, som fortsætter til finalerunderne efter fredagens spil. Jensen nåede til tre under par, inden han tabte et par slag til banen i løbet af de sidste syv huller. Resultatet blev -1, og det giver 47. pladsen delt med blandt andre den tredobbelte vinder Ernie Els.

En anden tidligere vinder, Morten Ørum Madsen, er nummer 80 efter sit udlæg i +1. Det er et enkelt slag bedre end vinderen af Den Gyldne Golfbold, Lucas Bjerregaard, på 97. pladsen.

Helt skævt gik det for Søren Kjeldsen. Dagens eneste birdie kom på dagens 17. hul, men det var kun nok til at få scoren til +7. Kjeldsen er blandt de sidste i feltet, og dermed ser det ud til, han får et par ekstra dage på træningsbanen frem mod næste uges store turnering i Abu Dhabi. Skulle han misse cuttet, vil det være for kun syvende gang på europatouren siden sejren i Irish Open tilbage i maj 2015.

Dagens højdepunkt stod Jamie Donaldson for. Den walisiske Ryder Cup-helt fra Gleneagles var i overhængende fare for at miste sin plads på europatouren i efteråret, men en fjerdeplads i Andalucía Valderrama Masters var akkurat nok til at beholde spilleretten. Havde han brugt bare ét slag mere, ville han være sluttet uden for top-100 på Race to Dubai.

Torsdag lavede Donaldson hole-in-one på det 158 meter lange hul 14. Det tyder på, at der er bedre tider på vej i 2018.  

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer