Winther og Simonsen strålede da stjernerne floppede | Golf.dk
Lucas Bjerregaard og de øvrige danske stjerner kiksede i Himmerland. Martin Simonsen og Jeff Winther lyste op.

Winther og Simonsen strålede da stjernerne floppede

24/05 - 2019 | Henrik Søe

Folk gik og rystede lidt på hovedet i Himmerland i løbet af fredagen. Hvad sker der for danskerne?, lød det, når stillingen i Made in Denmark blev tjekket på storskærme og mobiltelefoner.

Da dagen var omme var det farvel til Lucas Bjerregaard, Thorbjørn Olesen, Søren Kjeldsen og Joachim B. Hansen.

Fredagens anden runde i Himmerland blev fortællingen om de danske stjerner, der kiksede på stribe. Om det historisk lave antal danskere, der klarede sig videre til weekendens finalerunder. Men heldigvis også historien om et par spillere, som lyste op på en sort danskerdag.  

En af dem var den lokale challengetour-spiller Martin Leth Simonsen, som i blæsende betingelser leverede en fornem runde i 68 slag (-2) og avancerede til en 11. plads. Det gør ham til bedste dansker, og mon ikke den 27-årige aalborgenser i fraværet af de store navne kan se frem til at få masser af opbakning i weekenden?

Det samme gælder for Jeff Winther, der overnatter på en 21. plads - et slag efter Simonsen. Winther gik ud til dagens runde med lave forventninger - og brugte det som brændstof til at levere en af dagens laveste scores.  

Med i weekenden er også Lasse Jensen, som med en 69’er (-2) tog et tigerspring frem i feltet og nu deler 30. pladsen med Mathias Gladbjerg.

Morten Ørum Madsen fik - akkurat som Lee Westwood - kæmpet sig videre til finalerunderne på yderste mandat. Silkeborgenseren havde en plan B, som gik ud på at se Silkeborgs afgørende kamp om oprykning til Superligaen i fodbold lørdag. Men mon ikke han foretrækker at være i Himmerland, hvor han ikke har spillet finalerunder siden 2015?   

Når man maler med den brede danske pensel, har årets Made in Denmark hidtil været en skuffelse. 16 danskere stillede til start og blandt dem store danske stjerner som Lucas Bjerregaard, Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen. Forventningerne til profilerne var derfor højere end nogensinde. Men de faldt til jorden. Ingen af dem klarede sig videre til weekenden, og i alt 11 danskere missede cuttet. Flere af dem med store brag.  

Kjeldsens miserable uge kan delvist forklares med sygdom, mens Olesen og Bjerregaard aldrig fandt storspillet frem i de blæsende, våde betingelser i Himmerland.

- Jeg spillede bare ikke godt i den her uge. Det sker indimellem - uanset hvor meget man har lyst til at spille godt, lød det fra Lucas Bjerregaard. 

Joachim B. Hansen kom heller aldrig tæt på finalerunderne efter en sløj fredag. Og hverken unge Nicolai Højgaard eller rutinerede Anders Hansen kunne følge op på torsdagens fine åbningsrunder,

De mange missede danske cuts betyder, at kun fem danskere er finaleklare - hvilket er det klart laveste antal i turneringens seks-årige historie. Før denne udgave af Made in Denmark har tallet aldrig været dårligere end otte.

Men selv om de største danske stjerner ikke er finde på startlisterne i Himmerland lørdag, er der altså mindst en håndfuld gode grunde til at komme til Himmerland i weekenden. Fem danskere klarede trods alt cuttet, og flere af dem er ikke længere fra den absolutte top, end at de med en god moving day sagtens kan rykke frem i den helt sjove ende af tabellen.

Mens danske tilskuere og fans hang lidt med mulerne, havde østrigerne en herlig dag. Matthias Schwab leverede dagens laveste runde og strøg alene i spidsen i otte under par. Spanske Alejandro Canizares og franskmanden Romain Langasque er lige i hælene på ham - efterfulgt af en af feltets anden østriger Bernd Wiesberger, der deler fjerdepladsen.

Martin Leth Simonsen har fem slag op til Schwab - og 36 huller tilbage til at lukke hullet til toppen. Og hvis arrangørerne så samtidig får sendt en hotmail til verjguderne med en bestilling på bedre vejr, så kan Made in Denmark 2019 stadig ende med at blive en af de turneringer, som huskes.   

Link til stillingen efter anden runde af Made in Denmark

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer