Winther og Poke spiller med om sejren | Golf.dk
Et besøg ud i ørkenen kunne ikke afspore Jeff Winthers sejrschancer i Qatar. Han går ind til finalerunden på en delt andenplads.

Foto: Getty Images

Winther og Poke spiller med om sejren

07/03 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

I 2011 vandt Thomas Bjørn Commercial Bank Qatar Masters. Søndag kan Danmark få sin anden vinder af ørkenturneringen, når Jeff Winther og Benjamin Poke skal i kamp om sejren.

Ingen af de to har prøvet at vinde på europatouren, så der venter en mulighed for at løfte karrieren til helt nye højder.

Ligesom Nicolai Højgaard gik Winther og Poke ind til weekenden med del i ottendepladsen, men hvor snart 19-årige Højgaard dryssede ned gennem stillingen, stormede de to ældre landsmænd fremad under lørdagens runde på Education City Golf Club.

Pokes turnering er gået fra god til bedre. Runder i 68 og 67 blev efterfulgt af en 66'er. 65 slag søndag kan meget vel resultere i en sejr, for der er kun to slag op til førstepladsen inden de afgørende 18 huller.

28-årige Pokes runde bestod af syv birdies og to bogeys. En af de få fejl kom på det svære afslutningshul, og det betyder, at Poke overnatter på en delt fjerdeplads i -12. 

Poke spiller sin debutsæson på europatouren efter at have sejret på Q-School sent sidste år. Indtil videre er hans bedste resultat en 22. plads, så det er en uvant situation på dette niveau, han går ind til søndagen i.

Jeff Winther har prøvet at spille med om sejre, men det er endnu ikke lykkedes. Han er et slag bedre stillet end sin landsmand efter en runde i 65 slag.

Winther har spillet på europatouren siden 2016, men sidste år var første gang, han beholdt sin spilleret uden at lægge vejen forbi tourskolen. Om 24 timer har han chancen for at garantere sin plads blandt den europæiske elite for næste sæson og sæsonen efter.

Den tidligere greenkeeper lagde fra land i et rasende tempo med fem birdies i løbet af de første syv huller. Scorekortet blev plettet med en enkelt bogey, inden han med to birdies på bagni bragte runden til seks under par.

I -13 er Winther på en delt andenplads med David Drysdale og kun et slag fra Jorge Campillo helt i front. De tre skal sammen i førerbold søndag.

Spanieren vandt sin hidtil eneste europatour-turnering for små 10 måneder siden i Marokko. Den sejr kom før og efter tredjepladser, men siden de tre sublime uger sidste forår er det kun blevet til en enkelt top-10 placering for spanieren. 

I Qatar er formen tilbage i top. Efter runder i 66, 66 og 67 topper han stillingen i -14. To gange nåede Campillo til -15, men det er med mindst mulig margin, han går ind til finalerunden.

Nicolai Højgaard fik en fantastisk start på tredje runde med en par og en eagle, men derfra gik det den forkerte vej for den tidligere europamester. Scoren løb op i 73 slag, og det gav et fald på 20 placeringer til en 28. plads i -5.

Det er et slag foran Søren Kjeldsen, som spillede banen tre slag under par for at rykke frem til 39. pladsen. Kjeldsens første syv huller talte en enkelt par, en doublebogey og fem birdies. Dagens 11 sidste huller blev alle tilbagelagt i par.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer