Winther og Hansen sætter angrebet ind | Golf.dk
19 år efter sit seneste besøg på Q-School er Anders Hansen godt på vej mod at sikre sig spilleret til næste sæsons europatour.

Foto: Getty Images

Winther og Hansen sætter angrebet ind

15/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

18. oktober 2015 sagde Anders Hansen farvel til europatouren. Tre uger senere kvalificerede Jeff Winther sig for første gang til den fornemste golfliga i Europa. Skæbnen vil det sådan, at de to år senere kæmper for at blive kollegaer gennem den samme kvalifikationsturnering.

Top-25 efter 108 huller på Lumine Golf Club tildeles et årskort til europatouren i 2018, og på baggrund af en forrygende femte runde går både Winther og Hansen ind til de afgørende 18 huller i favorabel position til at opnå målet.

Hansen trak ugens første bogeyfri runde op af hatten, og dagens 65 slag på Lakes Course sendte den rutinerede dansker helt op på en delt syvendeplads i -14.

Kun tre spillere formåede at overgå Hansens score, og blandt dem var Winther. Den 29-årige sjællænder var blot et enkelt slag under par og på vej mod den den frygtede 26. plads efter ni huller, men derfra kom der skub i tingene. Seks birdies på vejen ind gav en runde syv slag bedre end banens par, og sendte Winther helt frem til andenpladsen.

Det overordnede mål torsdag bliver at holde sig i top-25. Winther har seks slag ned til 26. pladsen, men han har også mulighed for at vinde turneringen. Der er tre slag op til Sam Horsfield, og de to kommer til at spille i bold sammen under finalerunden.

Joachim B. Hansen gik også en fin femte runde, men 68 slag rakte kun til fremgang på ni placeringer. Med 18 huller tilbage er der seks slag op til kvalifikationskravet. Det kommer til at kræve en helt speciel afslutning, hvis Hansen skal tilbage på europatouren. Noget helt specielt er heldigvis ikke fremmed for 27-årige Hansen på Lakes Course. I starten af året gik han en 60'er på Nordic League netop der.

Jeppe Huldahls drømme om at vende tilbage til europatouren hænger i en endnu tyndere tråd. Dagens runde blev tilbagelagt i 72 slag, og fra 70. pladsen i -2 har har ni slag op til en mangedelt 16. plads.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer