Winther og Bjørn klarer cuttet i Qatar | Golf.dk
Jeff Winther har spillet fire runder i træk under par. Han er kun fire slag fra toppen i Qatar.

Foto: Getty Images

Winther og Bjørn klarer cuttet i Qatar

08/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Jeff Winther har klaret sit fjerde cut ud af fem mulige, siden han tog tredjepladsen på Q-School i november.

Den 30-årige tidligere greenkeepers imponerende form har allerede bragt en syvendeplads med sig, og sidste uge blev han nummer 12 i Oman. Halvvejs gennem Qatar Masters han han et godt udgangspunkt for hente et nyt resultat, der kan give fremgang fra ugens 93. plads på Race to Dubai.

For anden dag i træk spillede Winther Doha Golf Club i 70 slag, og med en total i -4 er han kun fire slag fra førstepladsen.

Han nåede endnu nærmere Mike Lorenzo-Vera, Justin Harding og George Coetzee helt i front i -8, da det blev til fire birdies på de første 10 huller, men på 14. og 15. hul tabte han slag til banen. -4 svarer til en delt 22. plads. Der er kun to slag op til top-10.

Fem danskere var til start, men kun to er tilbage, når tredje runde indledes tidligt lørdag morgen. Cuttet faldt i -1, og det klarede Thomas Bjørn lige præcis. 

For uge siden gik den afgående Ryder Cup-kaptajn en 84'er fredag, og det var lige ved at blive til en ny skuffelse på Doha Golf Club, hvor han vandt turneringen i 2011.

Bjørn lavede bogeys på dagens to sidste huller, men runden i 71 slag viste sig at være nok til videre avancement. Den 48-årige dansker går ind til de afgørende 36 huller på en delt 59. plads.

Hans landsmand og spillemakker, den 18-årige amatør Mikkel Mathiesen, var uden chancer for at klare cuttet efter en første runde i 81 slag, men han sluttede sin debut på europatouren med en fin anden runde i +3.

Søren Kjeldsen startede dagen to under par, men en doublebogey og en triplebogey var medvirkende til, at hans score løb op i 76 slag. I samlet +2 sluttede han uden for top-100.

Joachim B. Hansen var et slag bedre, men det var stadig to slag for mange til at få del i pengene. Hansen spillede med om sejren til sidste hul søndag, og det så ud til, han genfandt de gode takter, da han lavede fire birdies i løbet af fem huller midt på anden runde. Desværre kunne han ikke holde stimen kørende, og det endte med en runde i par og en 88. plads i +1.

Thomas Pieters var en af forhåndsfavoritterne, men belgieren missede cuttet med et slag. Til gengæld er to af hans landsmænd med fremme. Nicolas Colsaerts og Thomas Detry deler ottendepladsen i -6.

Link til stillingen   

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer