Winther har sejren og europatouren inden for rækkevidde | Golf.dk
Jeff Winther spillede solidt på Glemdower GC og nu venter en spændende finaledag

Foto: Getty Images

Winther har sejren og europatouren inden for rækkevidde

26/10 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Ras Al Khaimah Golf Challenge er den sidste chance for at kvalificere sig til sæsonfinalen på challengetouren. Jeff Winther har spillet det meste af sin golf i 2017 på europatouren, men han er alligevel på 64. pladsen på Road to Oman. Kun de 45 bedste efter denne uge kvalificerer sig, og det er den 29-årige sjællænder godt på vej mod.

Efter 36 huller er Winther på en delt fjerdeplads i -8, og der er kun to slag op til førstepladsen. Jurrian Van Der Vaart er i front sammen med Chase Koepka, lillebror til Brooks Koepka, som også fører i HSBC Champions.

Der er 47.222 euro til vinderen denne uge, så Winther kan tillade sig at håbe på mere end bare at deltage i sæsonfinalen. Skulle han vinde lørdag, vil han rykke til 79.019 euro samlet, og det vil sende ham op i nærheden af 15. pladsen på Road to Oman. Top-15 er naturligvis det helt store mål, da det giver en fast plads på næste års europatour, endda med en bedre kategori end den, han modtog sidste november på Q-School.

Torsdagens arbejde resulterede i fem birdies og 13 pars på Al Hamra Golf Club i emiraterne. Det var nok til at vinde 10 placeringer i stillingen.

Fem danskere var til start, men efter cuttet faldt i par, er kun tre tilbage. Sæsonen sluttede for Martin Ovesen (+1) og Mark Haastrup (+5). Der er stadig håb for Morten Ørum Madsen og Joachim B. Hansen.

Madsen er nummer 38 på Road to Oman og er godt på vej mod sæsonfinalen efter en god anden runde i 69 slag. Med den rykkede han inden for cuttet og op på 41. pladsen i -2.

Hansen er 18 placeringer fra 45. pladsen, så han har brug for at præstere flot golf over de afgørende 36 huller, hvis han skal med til Oman. Et udgangspunkt som nummer 21 i -5 giver et godt udgangspunkt at arbejde videre fra.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer